Вершковий сир із травами дуже смачний і особливо добре смакуватиме з крекерами чи круасаном. Однак існує більш здоровий варіант, чим замінити вершковий сир. Він дасть змогу отримати велику кількість білка.
Інгредієнти:
- одна чашка кеш’ю;
- півтори склянки води;
- один блок тофу;
- один зубчик часнику;
- сік половини лимона;
- 1 ч.л. пасти місо;
- 1 ч.л. діжонської гірчиці;
- 1 ч.л. сушеного часнику;
- 20 г харчових живих дріжджів;
- трохи оливкової олії;
- щіпка куркуми;
- сіль і перець;
- подрібнена зелена цибуля.
1. Замочіть кеш’ю в окропі та накрийте рушником щонайменше на 15 хвилин. Потім перебиваємо його в блендері з усіма інгредієнтами, крім цибулі. У вас має вийти ідеально однорідна маса.
2. На цьому етапі додаємо зелену цибулю – залежно від свого смаку.
3. Хоча текстура може виглядати нестабільною, не лякайтеся – вона ще має застигнути. Прибираємо сир вершковий у холодильник на годину або зовсім на ніч.
За цей час він набуде звичної текстури, яку так приємно намазати на підсмажений тост. Ті, хто його куштував, стверджують, що на смак сир дуже схожий на оригінальний.