Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Real simple.
Дієтолог Дженніфер Палліан назвала можливі причини частої тяги до солодкого:
За словами дієтолога Майкла Рівіса, щоб зменшити тягу до цукру, варто замінити прості вуглеводи складними.
Складні вуглеводи забезпечують більш стійке джерело енергії, уповільнюючи травлення, що сигналізує організму про те, що енергія буде доступною протягом більш тривалого періоду.
Бананове морозиво
Змішайте заморожені банани з молоком і краплею ванільного екстракту. Заморожені банани створять природну солодку консистенцію, схожу на морозиво, без додавання цукру чи жиру.
Заморожена чорниця
Наступного разу, коли вам захочеться чогось солоденького, то візьміть жменю замороженої чорниці. Ці солодкі багаті антиоксидантами ягоди мають низьку калорійність і ідеально підходять для приборкання тяги до цукру.
Заморожена чорниця смачна сама по собі, але ви також можете поєднувати її з мигдалем або волоськими горіхами для додавання клітковини, білка та корисних жирів.
Фруктовий салат
Фруктовий салат може задовольнити бажання солодкого, водночас забезпечуючи клітковину, яка підтримує довшу енергію порівняно з обробленими солодощами.
Просто наріжте фрукти, наприклад, полуницю, ківі та апельсини. Для ще більшої природної солодкості приготуйте легку заправку з апельсинового соку, цедри лимона та меду та додайте її до фруктів.
Фініки з мигдальним маслом
Занурте фініки в мигдальне масло (або наповніть їх ним) для солодкої закуски з двох інгредієнтів. Фініки від природи солодкі та багаті клітковиною, а мигдальне масло додає здорові жири та білок, щоб залишатися ситими.
Щоб збільшити вміст поживних речовин, додайте трохи насіння чіа для клітковини та омега-3.
Шоколад, арахісове масло та шматочки банана
Це легкий варіант десерту, насичений протеїном, клітковиною та антиоксидантами. Розкладіть арахісове масло між тонко нарізаними бананами, а потім заморозьте на 15 хвилин. Занурте скибочки в розтоплений чорний шоколад, потім знову заморозьте, поки шоколад не затвердіє.
Грецький йогурт з манго
Грецький йогурт наповнений білком і пробіотиками, а манго забезпечує природну солодкість. Подача їх разом з іншими солодкими фруктами, такими як ягоди, банани та ківі, додасть ще більше смаку.
Додайте насіння льону або насіння чіа для отримання додаткової кількості клітковини, яка надасть ситість та енергію.
Вівсяне печиво
Для солодкої ласощі з довготривалою дією приготуйте партію печива з вівсом, горіхами та насінням. Також можете додати стружку темного шоколаду або подрібнені сухофрукти для додаткової солодкості. Ця закуска містить клітковину та корисні жири, які забезпечать більше ситості, ніж звичайна солодка їжа.
Яблуко з горіховим маслом
Поєднайте хрусткі скибочки яблука з вершковим горіховим маслом. Ви також можете посипати закуску корицею або насінням чіа для додаткового смаку та поживності. Це просте поєднання чудово втамовує голод та сподобається будь-кому.
У місті Тернівка Павлоградського району медики "екстренки" врятували 15-річного хлопця, який намагався скоїти самогубство. Про…
З 11 по 13 квітня юні вихованки кам’янської ДЮСШ №2 продемонстрували високий рівень підготовки на…
На Дніпропетровщині голову благодійної організації засуджено до 4 років ув’язнення через загибель дитини. Ювенальні прокурори…
Кам’янська дитячо-юнацька футбольна школа “Надія” впевнено стартувала у весняному сезоні змагань Дніпропетровської області. Після зимової паузи…
Відомий український композитор, аранжувальник та звукорежисер Андрій Гураль трагічно загинув у ДТП. Аварія сталася ввечері, 13 квітня, в селі Оршівці Чернівецької…
Як повідомлялось раніше, з 14 по 19 квітня у Кам’янському проходитимуть заходи, приурочені до Всеукраїнського…