РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Obet розповідає про небезпеку фольги при приготуванні їжі.
Алюмінієва фольга всюдисуща на наших кухнях. Ми використовуємо її для пакування бутербродів, гриля та зберігання їжі. Багато людей не уявляють свого повсякденного життя без неї. А тим часом це може становити для нас загрозу.
Польский лікар Александра Рутковська наголошує, що алюмінієву фольгу можна безпечно використовувати для пакування сухих продуктів.
Проблема виникає, коли ми загортаємо у фольгу продукти, що містять кислі інгредієнти, наприклад помідори чи лимони. Кислий pH може призвести до виділення сполук алюмінію, які потім потрапляють у їжу.
Накопичення сполук алюмінію в організмі небезпечно, оскільки може призвести до розладів і пошкоджень органів, зокрема нирок і нервової системи. Особливо вразливі маленькі діти та вагітні жінки.
Лікар Рутковська радить замість алюмінієвої фольги обирати паперові пакети або папір для сніданку без додаткового покриття.
Іншим варіантом є використання бавовняної тканини, змоченої воском, відомої як воскова плівка, яка безпечна та ефективна для збереження їжі.
У місті Тернівка Павлоградського району медики "екстренки" врятували 15-річного хлопця, який намагався скоїти самогубство. Про…
З 11 по 13 квітня юні вихованки кам’янської ДЮСШ №2 продемонстрували високий рівень підготовки на…
На Дніпропетровщині голову благодійної організації засуджено до 4 років ув’язнення через загибель дитини. Ювенальні прокурори…
Кам’янська дитячо-юнацька футбольна школа “Надія” впевнено стартувала у весняному сезоні змагань Дніпропетровської області. Після зимової паузи…
Відомий український композитор, аранжувальник та звукорежисер Андрій Гураль трагічно загинув у ДТП. Аварія сталася ввечері, 13 квітня, в селі Оршівці Чернівецької…
Як повідомлялось раніше, з 14 по 19 квітня у Кам’янському проходитимуть заходи, приурочені до Всеукраїнського…