РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Obet розповідає про небезпеку фольги при приготуванні їжі.
Алюмінієва фольга всюдисуща на наших кухнях. Ми використовуємо її для пакування бутербродів, гриля та зберігання їжі. Багато людей не уявляють свого повсякденного життя без неї. А тим часом це може становити для нас загрозу.
Польский лікар Александра Рутковська наголошує, що алюмінієву фольгу можна безпечно використовувати для пакування сухих продуктів.
Проблема виникає, коли ми загортаємо у фольгу продукти, що містять кислі інгредієнти, наприклад помідори чи лимони. Кислий pH може призвести до виділення сполук алюмінію, які потім потрапляють у їжу.
Накопичення сполук алюмінію в організмі небезпечно, оскільки може призвести до розладів і пошкоджень органів, зокрема нирок і нервової системи. Особливо вразливі маленькі діти та вагітні жінки.
Лікар Рутковська радить замість алюмінієвої фольги обирати паперові пакети або папір для сніданку без додаткового покриття.
Іншим варіантом є використання бавовняної тканини, змоченої воском, відомої як воскова плівка, яка безпечна та ефективна для збереження їжі.
У Кам'янському розшукали та затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві дружини. Про це повідомили у пресслужбі…
Сьогодні мер Кам'янського Андрій Білоусов відвідав Свято-Миколаївський храм Православної Церкви України — унікальну духовну святиню…
20 вересня відзначається Всесвітній день прибирання. З цього приводу у Кам’янському ГО «Молода Бджола» ,…
У Дніпрі поліція затримала підозрюваного в умисному вбивстві містянина. Під час конфлікту між сусідами зловмисник…
26 вересня о 09.00 відбудеться пленарне засідання 77-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…