Паска на яєчних жовтках довго залишається м’якою, тому її можна випікати заздалегідь за кілька днів до свята. З зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 3-4 великі паски.
Інгредієнти:
1. Спочатку приготуйте опару – для цього в тепле молоко всипте дріжджі, 1 ложку цукру та 3 ложки борошна, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Переконайтеся, що дріжджі свіжі.
2. Цукати та родзинки на 15 хвилин замочіть у окропі, потім обсушіть серветками і обваляйте у борошні.
3. Яйця ретельно промийте під краном і розділіть жовтки з білками. Білки не викидайте – з них можна приготувати білкову глазур на паску.
4. Жовтки збийте з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі, а також за бажанням з цедрою апельсина. Змішайте жовткову суміш з опарою та розтопленим у мікрохвильовій печі маслом.
5. Замішуйте тісто приблизно 15 хвилин, поки воно не стане еластичним і однорідним. Наприкінці додайте цукати та родзинки.
6. Готове тісто приберіть у велику ємність, накрийте плівкою та рушником і заберіть на 1,5-2 години у тепле місце. За цей час воно має вирости вдвічі. Потім змащеними олією руками ще раз розімніть тісто і заповніть на третину форми для пасок. Залишіть тісто ще на 1 годину, щоб воно піднялося вдвічі
7. Розігрійте духовку до 200°. Поставте паски запікатися і зменшіть температуру до 180°. Випікається здоба приблизно 45-60 хвилин залежно від розміру. Готова паска на 10 жовтках вийде м’якою та ароматною.
Захід відвідав міський голова Андрій Білоусов. "Третій рік поспіль у Кам’янському ліцеї №5 проходить традиційна…
Вранці у п'ятницю, 23 травня, на проспекті Тараса Шевченка, перехожі виявили тіло людини. Воно…
Ввечері 22 травня роботи стартували на проспекті Шевченка — наносять червоно-білі пішохідні переходи та оновлюють…
Репетиції комедії за п'єсою Рея Куні "Out of order" вже перемістилися на сцену Академічного театру…
Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "17 травня в лікарні, внаслідок отриманих в бою чисельних…
Перша змагальна частина, яка складалася з 5-ти турнірів різних вікових груп, відбулася 17-18 травня. Окрім…