Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Холодець зі свинини і телятини

Багато українців люблять холодець і часто готують його. Така страва вважається мало не обов’язковою для святкового столу, хоча іноді господині варять його просто так. Ми поділимося перевіреним рецептом холодної страви і підкажемо, в чому секрет ідеального холодцю.

Ірина Шеремета, фудкоуч, експерт зі здорового харчування каже: “Холодець корисно їсти, за умови, що він не жирний, тобто приготований з курятини. Холодець містить в собі багато мікроелементів і також колаген (відповідає за пружність шкіри і м’язових тканин), який зараз дуже популярно і корисно вживати”.

Вона вважає, що якоїсь конкретної норми споживання холодцю немає, тому що для кожної людини повинна бути різна добова калорійність. Але точно немає необхідності їсти кожен день холодець, тому що колаген є і в інших стравах. Тому їсти варто в міру і пам’ятати про співвідношення білків, жирів і вуглеводів у вашій тарілці.

  • Свиняча голяшка – 1,8 кг
  • Теляча голяшка, м’якоть – 1,8 кг
  • Часник – 8 зубків
  • Морква – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 700 г
  • Лавровий лист – 2 гілочки (приблизно 10 шт.)
  • Зелень петрушки – 10 г
  • Сіль (морська) – за смаком
  • Перець чорний горошком – 2 ст. ложки
  • Запашний перець горошком – 15 шт.
  • Вода – 6 л
Приготування:

1. Налити в каструлю воду, покласти м’ясо, потім довести до кипіння. Зменшити вогонь і залишити на 20-30 хвилин, до тих пір, поки не утворюється пінка. Зібрати її і додати в бульйон цибулю, моркву, лавровий лист, перець і сіль. Залишити мліти на повільному вогні 6 годин, потім дістати цибулю і варити ще 4 години.

2. Дістати моркву з бульйону, м’ясо також витягти і охолодити. Процідити бульйон через марлю або сито. Розчавити часник і додати його в бульйон, в разі потреби посолити. Форму для холодцю застелити харчовою плівкою, м’ясо розібрати на шматочки.

3. Викласти листя петрушки на форму, зверху покласти м’ясо. Залити все бульйоном і поставити в холодильник. Застиглий холодець накрити тарілкою і перевернути.

Олена

Recent Posts

Кам’янське передало ЗСУ мінівен для відділення безпілотних систем (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із керівником благодійного фонду «Осоння України» Олександром…

11 години ago

Завтра, 17 квітня, у Кам’янському трамвай №4 змінить маршрут

Про це повідомляє КП КМР «Транспорт». 17.04. з 08:30 до 16:00 у зв'язку зі спилом…

12 години ago

Метінвест із 1 квітня підвищив зарплати працівникам виробничих і сервісних підприємств в Україні

Група застосує диференційований підхід до перегляду заробітних плат: посадові оклади залежно від категорії працівників зростуть…

12 години ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 16 по 23 квітня. Музей історії міста Кам’янське…

13 години ago

У Дніпрі від правця померла дитина

Про це повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради. "У Дніпрі — трагічний випадок: від…

13 години ago

У Дніпрі побилися військові (відео)

У вівторок, 15 квітня, у Дніпрі на залізничному вокзалу сталася бійка між двома чоловіками у…

14 години ago