Ірина Шеремета, фудкоуч, експерт зі здорового харчування каже: “Холодець корисно їсти, за умови, що він не жирний, тобто приготований з курятини. Холодець містить в собі багато мікроелементів і також колаген (відповідає за пружність шкіри і м’язових тканин), який зараз дуже популярно і корисно вживати”.
Вона вважає, що якоїсь конкретної норми споживання холодцю немає, тому що для кожної людини повинна бути різна добова калорійність. Але точно немає необхідності їсти кожен день холодець, тому що колаген є і в інших стравах. Тому їсти варто в міру і пам’ятати про співвідношення білків, жирів і вуглеводів у вашій тарілці.
1. Налити в каструлю воду, покласти м’ясо, потім довести до кипіння. Зменшити вогонь і залишити на 20-30 хвилин, до тих пір, поки не утворюється пінка. Зібрати її і додати в бульйон цибулю, моркву, лавровий лист, перець і сіль. Залишити мліти на повільному вогні 6 годин, потім дістати цибулю і варити ще 4 години.
2. Дістати моркву з бульйону, м’ясо також витягти і охолодити. Процідити бульйон через марлю або сито. Розчавити часник і додати його в бульйон, в разі потреби посолити. Форму для холодцю застелити харчовою плівкою, м’ясо розібрати на шматочки.
3. Викласти листя петрушки на форму, зверху покласти м’ясо. Залити все бульйоном і поставити в холодильник. Застиглий холодець накрити тарілкою і перевернути.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із керівником благодійного фонду «Осоння України» Олександром…
Про це повідомляє КП КМР «Транспорт». 17.04. з 08:30 до 16:00 у зв'язку зі спилом…
Група застосує диференційований підхід до перегляду заробітних плат: посадові оклади залежно від категорії працівників зростуть…
Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 16 по 23 квітня. Музей історії міста Кам’янське…
Про це повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради. "У Дніпрі — трагічний випадок: від…
У вівторок, 15 квітня, у Дніпрі на залізничному вокзалу сталася бійка між двома чоловіками у…