Уже скоро настане Великдень, який прийнято зустрічати зі смачною випічкою. Якщо хочеться різноманітності, то пропонуємо вам приготувати повітряні краффіни замість звичної паски. Краффін – це смачна і незвичайна версія паски, схожа на суміш мафіна і круасана. Така здоба має дуже гарний вигляд і довго залишається м’якою.
Краффін “Зебра” готується з тіста двох кольорів і красиво виглядає в розрізі. Публікуємо простий і надійний рецепт без використання дріжджів.
Інгредієнти:
- борошно – 520 г;
- яйце – 1 шт;
- жовтки – 3 шт;
- сир – 180 г;
- вершкове масло – 100 г;
- молоко – 200 мл;
- сода – 1 чайн. л.;
- какао-порошок – 40 г;
- сухий кондитерський мак – 2 стіл. л.;
- горіхи, сухофрукти, цукати за бажанням.
1. Яйце і жовтки збийте до однорідності та розділіть по двох мисках на дві рівні частини.
2. У миску з білим тістом додайте половину всіх інгредієнтів, окрім какао і маку, тобто 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм’якшеного вершкового масла, 100 мл молока, 100 г цукру і половину чайної ложки соди. Змішайте блендером або вінчиком до однорідної маси та загорніть у харчову плівку.
3. У другу миску з темним тістом вмішайте другу половину інгредієнтів, а також усе какао та макові зерна. Також замісіть блендером і загорніть у плівку.
4. Обидва види тіста викладіть у холодильник мінімум на годину, а краще на дві.

5. Обидва види тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкі прямокутники. Порівну посипте рубаними горіхами і, за бажанням, сухофруктами та цукатами. Викладіть шоколадне тісто зверху на біле і загорніть у рулет. Розріжте рулет посередині, але не до кінця.

6. Загорніть одну половину в спіраль, а потім зверху накрутіть другу половину тіста. Має вийти спіральна “башточка” з усіма шарами назовні.
7. Викладіть краффіни у високі форми для запікання, змащені вершковим маслом. Випікайте при 180° приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Після охолодження крафін “Зебра” можна посипати пудрою через ситечко.