Categories: Це цікаво

Вся правда про цукерки “П’яна вишня”, яку замовчують

Цукерки “П’яна вишня” – це класика, знайома багатьом українцям з дитинства, символ святкового столу чи приємний сувенір. Проте за цим ностальгічним та спокусливим образом ховаються деякі аспекти, про які виробники зазвичай не говорять голосно.

РБК-Україна (проект Styler) розповість про приховану небезпеку цих цукерок, які всі замовчують.

Чому ці цукерки не можна зазвати безпечними

Перше, про що варто пам’ятати, – це надзвичайно високий вміст цукру. Хоча в центрі цукерки знаходиться ягода, її користь часто нівелюється цукровим сиропом, в якому вона вимочується, можливою помадною начинкою та самою шоколадною глазур’ю (яка теж містить багато цукру). Напис “вишня в шоколаді” створює ілюзію відносно натурального десерту, але по факту, левову частку продукту складають саме прості вуглеводи. Регулярне споживання таких цукрових “бомб” сприяє набору ваги, негативно впливає на рівень цукру в крові та стан зубів.

Калорійність та питання до складу

Високий вміст цукру в поєднанні з жирами (з какао-масла в якісній глазурі, або з його замінників – у дешевшій) робить ці цукерки дуже калорійними. Кілька невеликих цукерок можуть непомітно додати значну кількість калорій до денного раціону.

Окреме питання – якість інгредієнтів, про яку часто “замовчують” за яскравою обгорткою.

Шоколадна глазур

Чи завжди це справжній шоколад з високим вмістом какао-масла? Чи це кондитерська глазур на основі дешевших рослинних жирів (пальмової чи кокосової олії), яка не має користі справжнього шоколаду?

Алкоголь

Чи використовується натуральний лікер, коньяк, чи це лише спирт з ароматизаторами? Інформація на етикетці може бути розмитою.

Вишня

Якість самої ягоди, наявність консервантів у сиропі (як діоксид сірки, що може викликати алергію у чутливих людей) – про це споживач рідко замислюється.

Добавки

Ароматизатори, емульгатори, стабілізатори – чим дешевший продукт, тим ймовірніша їх наявність.

Наскільки “п’яна” ця вишня?

Назва цукерок прямо вказує на наявність алкоголю. Хоча його кількість у кожній окремій цукерці зазвичай невелика і не здатна викликати сп’яніння у дорослої людини, є кілька “але”, про які не говорять:

Смак vs Вміст

Часто яскравий “алкогольний” смак досягається більше за рахунок ароматизаторів, ніж реального вмісту якісного алкоголю.

Діти

Батькам варто бути вкрай обережними і не давати такі цукерки дітям, навіть якщо здається, що алкоголю там мізер. Для дитячого організму будь-яка доза спирту є небажаною.

Водії та люди, що уникають алкоголю

Хоча ризик перевищити допустиму норму алкоголю в крові, з’ївши кілька цукерок, мінімальний, сам факт вживання продукту з алкоголем (або його імітацією) може бути неприйнятним з особистих чи релігійних переконань, або створити проблеми при нульовій толерантності до алкоголю за кермом.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині чоловік жорстоко побив 4-річного сина співмешканки: дитина згодом померла

У Кривому Розі 28-річний чоловік жорстоко побив 4-річного сина своєї співмешканки. Медичної допомоги дитина не…

33 хв. ago

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

12 години ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

12 години ago

На Дніпропетровщині перекинулась вантажівка з продуктами (відео)

У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…

14 години ago

Під Кам’янським виявили наркоплантацію

У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…

15 години ago

Раян Гослінг віднайде позаземну цивілізацію у фільмі “Проект “Аве Марія” (відео)

Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…

15 години ago