Про це повідомляє “Відомо” з посиланням на ДПСУ.
Як з’ясувалося, мешканці Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей мали намір незаконно потрапити на територію суміжної країни. Для реалізації задуманого чоловіки звернулись за допомогою до адміна Telegram-каналу. Останній, в режимі онлайн, мав надавати вказівки щодо маршруту руху. Свою допомогу адмін оцінив у 28,5 тисяч доларів США. Вказану суму чоловіки перерахували на його криптогаманець та чекали подальших вказівок.
Організатор, він же адмін Telegram-каналу, сконтактував клієнтів зі своїм пособником – водієм таксі, який займався їх безпосередньою доставкою. За його вказівкою чоловіки прибули до Вінниці, звідки вирушили в напрямку держрубежу. Вартість послуг таксі складала 10 тисяч гривень з кожного пасажира.
Однак не судилося. Водія та чотирьох його клієнтів затримали прикордонники. На місце правопорушення викликали поліцію для складання процесуальних документів.
Наразі пособнику протиправної діяльності повідомлено про підозру за фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 332 “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.
Щодо пасажирів складено протоколи про вчинення ними адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, справи скерували до суду.
У мережі з'явився перший тизер-трейлер другої частини культової фешн-драми "Диявол носить Прада". До своїх ролей повертаються…
Додавання кондиціонера чи ополіскувача під час прання рушників може накопичуватися в їхніх волокнах, знижуючи здатність…
15 листопада Софіївська федерація гирьового спорту ( президент Віктор Круглик) провела в Софіївці три відкритих…
Не всі знаки Зодіаку легко наважуються на серйозні зміни у стосунках. Астрологи виділили три знаки,…
У Кам’янському минулими вихідними відбулися матчі чемпіонату міста з футзалу сезону 2025-2026 серед виробничих підприємств…
Незважаючи на війну, Дніпропетровщина залишається одним із лідерів за кількістю нових закладів громадського харчування. У…