Рецепт дня: М’яка паска на воді

Наближається православний Великдень, який прийнято зустрічати з солодкою здобою. Пропонуємо приготувати до свята ароматну паску на воді, котра довго залишається м’якою. Рецепт особливо сподобається людям, які не переносять лактозу або не люблять запаху молока у випічці. Цей рецепт для українців є традиційним – такі паски готували господині, які не мали вдома корови.

Інгредієнти:

  • вода – 200 мл;
  • борошно – 250 г;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 1 чайн. л.;
  • вершкове масло – 60 г;
  • соняшникова олія – 2 стол. л.;
  • сіль – щіпка;
  • родзинки, цукати, цедра апельсина – за смаком.

Приготування:

1. Вершкове масло заздалегідь розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані, а цукати і родзинки замочіть в окропі на 10 хвилин і викладіть на серветку. Апельсинову цедру натріть на дрібній тертці.

2. Потім приготуйте опару – для цього змішайте воду кімнатної температури з дріжджами та ложкою цукру. Залишіть суміш настоятися на 15 хвилин.

3. Яйця збийте із звичайним та ванільним цукром за допомогою блендера. Додайте дрібку солі і продовжуйте збивати до появи пінки. Змішайте яєчну суміш з олією та розтопленим маслом, а також з опарою.

4. Потім поступово вмішайте в рідку суміш борошно – його може знадобитися більше або менше. Замісіть м’яке та гладке тісто, яке майже не липне до рук. Викладіть у змащену олією ємність, накрийте рушником і залиште тісто підніматися в теплому місці на 1,5 години. Додайте родзинки, цукати і цедру апельсину, ще раз замісіть і знову залишіть на 1 годину.

5. Паперові форми для пасок на третину наповніть тістом. В останній третій раз залиште тісто на годину підніматися – воно має вирости в обсязі вдвічі. Поставте вироби запікатися в духовку на 45 хвилин при 180°. Готовність перевіряйте зубочисткою.

6. Після цього паски на воді готові. Дайте їм трохи охолонути. Нанесіть зверху улюблену глазур для паски.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *