Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирна паска “Пушинка”

Запечена сирна паска в духовці пахне ваніллю і тане в роті при кожному укусі. З таким чудовим десертом Великдень 2025 пройде ідеально. Для його приготування не потрібен досвід роботи з тістом або дорогі інгредієнти. 

Ми детально розповімо, як готується сирна паска в духовці – покроковий рецепт зрозумілий навіть новачкам. Десерт бажано з’їсти відразу, оскільки він недовго зберігається.

Для смачної сирної паски обов’язково варто брати якісні інгредієнти. Сир можна використовувати домашній, але він має бути без стороннього запаху.

Інгредієнти:

  • сир жирний – 600 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана (жирністю мінімум 20%) – 100 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 стол. л.;
  • родзинки – 50 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 1 чайн. л.;
  • дрібка солі.
Приготування:

Також вам знадобляться кругла форма для випічки, глибоке деко, пергамент і фольга.

1. Сир, сметану, яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Тоді вони найкраще з’єднаються в тісті. Також розморозьте масло, поки воно не стане м’яким.

2. У глибокій ємності з’єднайте сир, сметану, кукурудзяний крохмаль і розтале масло. Збийте суміш до однорідності блендером або протріть через сито. В окремій мисці збийте яйця зі звичайним і ванільним цукром до появи пишної білої піни.

3. Акуратно частинами змішайте сирну і яєчну масу, поки суміш не стане однорідною. Робіть це повільно, щоб не полопалися бульбашки повітря і сирна паска залишилася пишною. Всипте в суміш родзинки, натерту цедру одного лимона та інші добавки за бажанням (горіхи, цукати).

4. Духовку розігрійте до 160°. Форму для випічки зсередини застеліть пергаментом, а дно і боки зовні загорніть у кілька шарів фольги. Заповніть тістом. Поставте форму в деко, наповнене водою.

5. Готується сирна паска печена приблизно 90-120 хвилин. Готовність перевіряють за допомогою шпажки – вона має залишитися сухою. Залиште паску остигати в духовці. Потім переставте в холодильник мінімум на 2 години.

За бажанням на вже готові вироби можна нанести глазур для паски або розтоплений шоколад. Потім прикрасьте випічку за смаком.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбудеться національний ярмарок вакансій

15 травня у Кам`янському відбудеться національний ярмарок вакансій на базі Кам`янської філії Дніпропетровського обласного центру…

2 хв. ago

На Дніпропетровщині п’яний водій на ВАЗ врізався у стовп (відео)

У п'ятницю, 9 травня, у селі Промінь Солонянського району, нетверезий водій влетів у стовп.  Про…

1 годину ago

У Дніпрі чоловік порізав жінку ножем

Поліцейські Дніпра затримали підозрюваного у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень 25-річній жінці. У результаті конфлікту між знайомими…

2 години ago

Смертельна аварія під Дніпром

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди на Дніпропетровщині. Внаслідок ДТП загинула жінка,…

15 години ago

Кам’янське передало військовим важливе обладнання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Зустрівся з представником військової частини А4741 — передали…

15 години ago

На Дніпропетровщини в одній з громад тарифи на воду підняли майже в 7 разів

У селі Вільне місцеві мешканці жаліються на підняття тарифу на водопостачання майже у 7 разів.…

15 години ago