Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирна паска “Пушинка”

Запечена сирна паска в духовці пахне ваніллю і тане в роті при кожному укусі. З таким чудовим десертом Великдень 2025 пройде ідеально. Для його приготування не потрібен досвід роботи з тістом або дорогі інгредієнти. 

Ми детально розповімо, як готується сирна паска в духовці – покроковий рецепт зрозумілий навіть новачкам. Десерт бажано з’їсти відразу, оскільки він недовго зберігається.

Для смачної сирної паски обов’язково варто брати якісні інгредієнти. Сир можна використовувати домашній, але він має бути без стороннього запаху.

Інгредієнти:

  • сир жирний – 600 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана (жирністю мінімум 20%) – 100 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 стол. л.;
  • родзинки – 50 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 1 чайн. л.;
  • дрібка солі.
Приготування:

Також вам знадобляться кругла форма для випічки, глибоке деко, пергамент і фольга.

1. Сир, сметану, яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Тоді вони найкраще з’єднаються в тісті. Також розморозьте масло, поки воно не стане м’яким.

2. У глибокій ємності з’єднайте сир, сметану, кукурудзяний крохмаль і розтале масло. Збийте суміш до однорідності блендером або протріть через сито. В окремій мисці збийте яйця зі звичайним і ванільним цукром до появи пишної білої піни.

3. Акуратно частинами змішайте сирну і яєчну масу, поки суміш не стане однорідною. Робіть це повільно, щоб не полопалися бульбашки повітря і сирна паска залишилася пишною. Всипте в суміш родзинки, натерту цедру одного лимона та інші добавки за бажанням (горіхи, цукати).

4. Духовку розігрійте до 160°. Форму для випічки зсередини застеліть пергаментом, а дно і боки зовні загорніть у кілька шарів фольги. Заповніть тістом. Поставте форму в деко, наповнене водою.

5. Готується сирна паска печена приблизно 90-120 хвилин. Готовність перевіряють за допомогою шпажки – вона має залишитися сухою. Залиште паску остигати в духовці. Потім переставте в холодильник мінімум на 2 години.

За бажанням на вже готові вироби можна нанести глазур для паски або розтоплений шоколад. Потім прикрасьте випічку за смаком.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині зникла безвісти 46-річна жінка

У Дніпропетровській області зникла 46-річна Алла Андрієнко. Жінка пішла з дому 16 жовтня у селі…

10 години ago

У Кам’янському відкрився Центр денного догляду для дітей з інвалідністю

У Кам’янському розпочав роботу Центр денного догляду для дітей з інвалідністю, що мають підгрупу А.…

10 години ago

ДРГ до останнього ховалися в хатах: ЗСУ зачистили село Єгорівка на Дніпропетровщині

У Дніпропетровській області українські воїни звільнили село Єгорівка на Олександрівському напрямку від російських диверсійних груп.…

11 години ago

У Кам’янському стартував чемпіонат міста з футзалу сезону 2025-2026

У Кам'янському розпочався чемпіонат міста з футзалу сезону 2025-2026 серед команд виробничих підприємств та аматорських…

12 години ago

У Дніпрі чоловік перебігав дорогу та потрапив під колеса Dodge

У понеділок, 27 жовтня, на вулиці Коцюбинського сталась аварія. Там під колеса Dodge потрапив чоловік.…

12 години ago

Які спортивні заходи відбудуться в Кам’янському на цьому тижні

З 27 жовтня по 2 листопада жовтня у Кам’янському пройдуть цікаві спортивні заходи, які зберуть…

13 години ago