Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирна паска “Пушинка”

Запечена сирна паска в духовці пахне ваніллю і тане в роті при кожному укусі. З таким чудовим десертом Великдень 2025 пройде ідеально. Для його приготування не потрібен досвід роботи з тістом або дорогі інгредієнти. 

Ми детально розповімо, як готується сирна паска в духовці – покроковий рецепт зрозумілий навіть новачкам. Десерт бажано з’їсти відразу, оскільки він недовго зберігається.

Для смачної сирної паски обов’язково варто брати якісні інгредієнти. Сир можна використовувати домашній, але він має бути без стороннього запаху.

Інгредієнти:

  • сир жирний – 600 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана (жирністю мінімум 20%) – 100 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 стол. л.;
  • родзинки – 50 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 1 чайн. л.;
  • дрібка солі.
Приготування:

Також вам знадобляться кругла форма для випічки, глибоке деко, пергамент і фольга.

1. Сир, сметану, яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Тоді вони найкраще з’єднаються в тісті. Також розморозьте масло, поки воно не стане м’яким.

2. У глибокій ємності з’єднайте сир, сметану, кукурудзяний крохмаль і розтале масло. Збийте суміш до однорідності блендером або протріть через сито. В окремій мисці збийте яйця зі звичайним і ванільним цукром до появи пишної білої піни.

3. Акуратно частинами змішайте сирну і яєчну масу, поки суміш не стане однорідною. Робіть це повільно, щоб не полопалися бульбашки повітря і сирна паска залишилася пишною. Всипте в суміш родзинки, натерту цедру одного лимона та інші добавки за бажанням (горіхи, цукати).

4. Духовку розігрійте до 160°. Форму для випічки зсередини застеліть пергаментом, а дно і боки зовні загорніть у кілька шарів фольги. Заповніть тістом. Поставте форму в деко, наповнене водою.

5. Готується сирна паска печена приблизно 90-120 хвилин. Готовність перевіряють за допомогою шпажки – вона має залишитися сухою. Залиште паску остигати в духовці. Потім переставте в холодильник мінімум на 2 години.

За бажанням на вже готові вироби можна нанести глазур для паски або розтоплений шоколад. Потім прикрасьте випічку за смаком.

Олена

Recent Posts

Кам’янчан запрошують відсвяткувати 275-й день народження міста біля “МИРу”

14 вересня о 10:00 на площі перед ККЗ «Мир» стартує святкова програма «В нашім серці…

20 хв. ago

У Кам’янському відбулася урочиста церемонія вручення паспортів напередодні 275-ї річниці міста

Напередодні відзначення 275-ї річниці Кам’янського провели урочисту церемонію вручення паспортів громадянина України. Свої документи отримали…

37 хв. ago

СБУ затримала інформатора фсб, який шпигував за військовими на Дніпропетровщиниі

Військова контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу рф здобути актуальні дані про оборону прифронтових регіонів…

45 хв. ago

У Кам’янському районі пішов з життя депутат “Батьківщини”

Про це повідомила очільниці кам'янської "Батьківщини" Тамара Раскіна. "Пам'яті Олексія Яковлєва! Лави "Батьківщини" спіткала нечувана…

58 хв. ago

Рецепт дня: Салат ацецилі з куркою

Ацецилі - це простий і смачний грузинський салат, який легко можна повторити у себе вдома.…

1 годину ago

Смертельна ДТП у Дніпрі: автоцистерна збила літню жінку

Вранці у четвер, 11 вересня, у Дніпрі на вулиці Робочій вантажний автомобіль збив літню жінку.…

2 години ago