У будь-якому іспанському барі можна знайти в меню таку закуску, там смажені морепродукти подають як “тапас” – частування до пива.
Кільця кальмара в клярі можна готувати, використовуючи різне панірування. Рекомендуємо вам спробувати рецепт по-іспанськи і додати в борошно склянку пива – це дасть змогу зробити кляр більш хрустким.
Інгредієнти:
1. Кальмари обов’язково розморозити, промити під проточною водою, прибрати хітинову пластину і тонку шкіру.
2. Налити питну воду в каструлю або миску, поставити на вогонь. Посолити, опустити морепродукти в окріп і запам’ятати, скільки варити кільця кальмарів, точніше, цілі тушки. Робити це потрібно не більше трьох хвилин, інакше морепродукти будуть “гумовими”. Злити воду, дочекатися, поки морепродукти охолонуть. Коли це станеться, нарізати кальмар кільцями.
3. В окрему миску висипати борошно, влити пиво, олію та всипати сіль, знову перемішати.
4. Відокремити білки від жовтків, збити міксером до пишної піни. Влити білки в тісто, ще раз перемішати.
5. У глибоку каструлю вилити рафіновану олію, гарненько розігріти. Вмочити кальмари в кляр, смажити в олії з двох боків по 3-5 хвилин. За бажанням можна викласти морепродукти на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру.
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. На місці виникла пожежа, наслідки уточнюються.
Слідчі поліції Дніпра завершили досудове розслідування щодо 17-річного хлопця, який ошукав жінку та оформив на…
На Житомирщині правоохоронці викрили спробу незаконного перетину держкордону. Прикордонники зупинили 21-річного водія та його клієнтів,…
30 червня у Дніпрі в Малому залі Філармонії відбулася церемонія нагородження переможців XXX Фестивалю-конкурсу на…
Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 1 липня. Так, порівняно з попереднім днем вартість долара…
Злочин стався 17 березня в селі Мала Петриківка. Встановлено, що під час конфлікту між двома…