У будь-якому іспанському барі можна знайти в меню таку закуску, там смажені морепродукти подають як “тапас” – частування до пива.
Кільця кальмара в клярі можна готувати, використовуючи різне панірування. Рекомендуємо вам спробувати рецепт по-іспанськи і додати в борошно склянку пива – це дасть змогу зробити кляр більш хрустким.
Інгредієнти:
1. Кальмари обов’язково розморозити, промити під проточною водою, прибрати хітинову пластину і тонку шкіру.
2. Налити питну воду в каструлю або миску, поставити на вогонь. Посолити, опустити морепродукти в окріп і запам’ятати, скільки варити кільця кальмарів, точніше, цілі тушки. Робити це потрібно не більше трьох хвилин, інакше морепродукти будуть “гумовими”. Злити воду, дочекатися, поки морепродукти охолонуть. Коли це станеться, нарізати кальмар кільцями.
3. В окрему миску висипати борошно, влити пиво, олію та всипати сіль, знову перемішати.
4. Відокремити білки від жовтків, збити міксером до пишної піни. Влити білки в тісто, ще раз перемішати.
5. У глибоку каструлю вилити рафіновану олію, гарненько розігріти. Вмочити кальмари в кляр, смажити в олії з двох боків по 3-5 хвилин. За бажанням можна викласти морепродукти на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру.
Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "6 грудня поблизу населеного пункту Піщане на Харківщині,…
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:
У суботу, 13 грудня, у Дніпрі на закинутій АЗС неподалік ТРЦ "Караван" знайшли тіло чоловіка.…
Щороку 14 грудня ми вшановуємо тих, хто став на захист життя мільйонів людей, — учасників…
Поліцейські в Дніпрі виявили у водія речовину, схожу на наркотичну. 11 грудня ввечері, патрулюючи Шевченківським…
У п'ятницю, 12 грудня, у місті Самар Дніпропетровської області під час відключення світла вагітна жінка…