Якщо вам приїлися звичайні супи, приготуйте курячий суп з галушками у вигляді рулетиків. Нехай вас не лякає слово “рулетики” – такий суп готується простіше, ніж з домашньою локшиною.
Інгредієнти:
- вода – 1,8 л;
- курка (стегна або будь-яка інша частина) – 350 г;
- картопля – 350 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- олія – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- лавровий лист – 1 шт.;
- кріп (свіжий або заморожений) – 10 г.
Для галушок:
- борошно – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – 1/3 ч. л.;
- олія – 1 ст. л. + 2 ч. л.;
- вода – 1 ст. л.;
- часник – 2 зубчики;
- італійські трави сушені – 1 ч. л.
Приготування:
1. Залийте стегенця водою, посоліть, доведіть до кипіння, зніміть піну. Накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні 40 хвилин.
2. Дістаньте м’ясо з бульйону, відокремте від кісток, наріжте маленькими шматочками.
3. Додайте в каструлю очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю, варіть 10 хвилин. Наріжте кубиками цибулю, натріть моркву на крупній тертці, обсмажте цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.
4. Приготуйте тісто для галушок. Змішайте яйце і сіль, додайте 1 ст. л. олії і воду. Перемішайте і поступово всипте борошно. Замісіть м’яке еластичне тісто. Сформуйте кульку, накрийте плівкою, залиште на 10-15 хвилин. Пропустіть часник через прес, додайте 2 ч. л. олії, італійські трави, перемішайте. Тісто розкачайте в тонкий прямокутний пласт – товщина 2 мм. Змастіть поверхню тіста сумішшю часнику, масла і прянощів (не доходячи до краю 1 см) і загорніть в щільний рулет. Наріжте рулет шайбочками товщиною 0,5 см.
5. Викладіть в каструлю м’ясо і цибулю з морквою, додайте чорний мелений перець, доведіть до смаку сіллю. Дайте супу закипіти і покладіть галушки-рулетики. Перемішайте і готуйте на маленькому вогні ще 7-10 хвилин.