Рецепт дня: Медові кекси з кропивою

Кропива – дуже корисна і популярна в українській кухні рослина. Ці дари природи навіть не потрібно купувати – інгредієнт для смачних страв росте повсюдно. Після приготування кропива втрачає голочки, стає ніжною і злегка солодкуватою.

Ми пропонуємо  аутентичний рецепт кексів з кропивою для вас та вашої родини.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 225 г.
  • Патока – 150 г.
  • Мед – 150 г.
  • Борошно – 300 г.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кропива – 100 г.

Приготування:

1. Кропиву на 3 хвилини опустити в окріп. Подрібнити блендером.

2. У каструлі з товстим дном розігріти масло, патоку і мед до перших бульбашок, остудити. Змішати з борошном, розпушувачем і содою.

3. Яйця добре збити, влити в тісто і додати кропиву. Все перемішати.

4. Тісто розкласти в змащені маслом форми і випікати 40 хвилин при температурі в 170ºc.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *