Кропива – дуже корисна і популярна в українській кухні рослина. Ці дари природи навіть не потрібно купувати – інгредієнт для смачних страв росте повсюдно. Після приготування кропива втрачає голочки, стає ніжною і злегка солодкуватою.
Ми пропонуємо аутентичний рецепт кексів з кропивою для вас та вашої родини.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 225 г.
- Патока – 150 г.
- Мед – 150 г.
- Борошно – 300 г.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйця – 3 шт.
- Кропива – 100 г.
Приготування:
1. Кропиву на 3 хвилини опустити в окріп. Подрібнити блендером.
2. У каструлі з товстим дном розігріти масло, патоку і мед до перших бульбашок, остудити. Змішати з борошном, розпушувачем і содою.
3. Яйця добре збити, влити в тісто і додати кропиву. Все перемішати.
4. Тісто розкласти в змащені маслом форми і випікати 40 хвилин при температурі в 170ºc.