Квасоля містить велику кількість корисних елементів, наприклад фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній. Також в ній багато білка, тому консервована квасоля легко може стати альтернативою м’ясу. Ми пропонуємо рецепт супу з квасолі для вас і ваших близьких.
Квасолю попередньо замочити в холодній воді на 12 годин.
Інгредієнти:
- Квасоля – 200 гр;
- Печериці – 5-6 шт;
- Картопля – 3 шт;
- Ріпчаста цибуля – 1 шт;
- Морква -1 шт;
- Рослинна олія – 2-3 шт;
- Вода – 1 л;
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком.
Приготування:
1. Гриби і картоплю нарізати невеликими шматочками, цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці.
2. На розігрітій сковороді з маслом обсмажити цибулю і моркву, потім додати печериці і обсмажувати ще 10-15 хвилин.
3. Квасолю відварити протягом години, потім половину квасолі викласти в тарілку і подрібнити блендером.
4. Додати в суп картоплю і варити 10-15 хвилин. В кінці викласти в каструлю зажарку, подрібнену квасолю, сіль і спеції, і готувати під кришкою 3-5 хвилин.