Риба – це дуже корисний і смачний продукт. З неї виходить безліч поживних і ароматних страв.
Сьогодні розглянемо, як готується кумбрія в духовці з овочами – самостійна страва, яка не потребує додаткового гарніру.
Для приготування візьміть:
- одну скумбрію;
- півкіло картоплі;
- 150 грам моркви;
- 120 грамів цибулі;
- кілька гілочок петрушки;
- одну столову ложку лимонного соку;
- одну столову ложку рослинної олії і трохи для змащування;
- сіль і перець.
1. Підготуйте рибу – у неї потрібно відрізати голову, плавники, хвіст, розрізати черевце й очистити її всередині.
2. Миту і чисту рибу просушуємо паперовими рушниками. Змащуємо скумбрію соком лимона, солимо та перчимо.
3. Моркву, картоплю та цибулю чистимо й нарізаємо. Складаємо їх в одну посудину, приправляємо і поливаємо олією. Перемішайте та відкладіть.
4. Форму вистилаємо фольгою так, щоб вистачило накрити рибу. Змащуємо олією і викладаємо половину овочів. На них укладаємо скумбрію, а овочі, що залишилися, вкладіть у черевце і навколо риби.
5. Накриваємо все краями фольги. У форму потрібно налити трохи води. Готуємо 40 хвилин у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Орієнтуйтеся за овочами – вони мають приготуватися і бути м’якими. Розкрийте фольгу і злегка підрум’яньте. Перед подачею прикрасьте дрібно рубаною зеленню.