Але мало хто знає, що можна замісити заварне дріжджове тісто всього за півгодини. Це чудова основа для пиріжків, булочок, ватрушок і домашньої піци.
Щоб страва вийшла з першого разу, візьміть якісну м’яку воду і свіжі дріжджі. Тоді заварне тісто буде м’яким і слухняним, довго не зачерствіє.
Інгредієнти:
1. Теплу воду змішати з дріжджами, сіллю і цукром до розчинення. Потім додати олію і половину борошна, просіяного через дрібне сито. Влити окріп – це активує опару. Потім всипати решту борошна.
2. Замішуйте тісто на пиріжки спочатку лопаткою, а потім руками – будьте обережні та не обпечіться. Іноді може знадобитися більше борошна, щоб суміш стала однорідною. Руки рекомендується змастити олією.
3. Розділіть готове заварне тісто на пиріжки на приблизно 15 однакових частин. Тонко розкачайте і наповніть начинкою на свій смак – не важливо, солодкою чи солоною. Вироби обсмажте в олії або запікайте 15 хвилин за 200°.
У суботу, 24 травня, активісти запрошують усіх рибалок Кам'янського і шанувальників чистого довкілля долучитися до…
20 травня стартував фінал XXX Фестивалю-конкурсу на найвищу театральну нагороду Придніпров'я "Січеславна". Журі у складі…
З 19 по 25 травня 2025 року в Україні вперше проводиться Національний тиждень безбар’єрності. Захід…
У Дніпрі з літа й майже до кінця осені не курсуватимуть трамвай №1 та низка…
Кінокомпанія Universal Pictures показала новий трейлер науково-фантастичного екшну "Світ Юрського періоду: Відродження" (Jurassic World Rebirth), що…
Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: рівень ГРВІ знижується, але зростає кількість кишкових інфекцій. Про це повідомив…