це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Ольги Шаєвської.
За словами експерта, куряче філе, індичка, яловичина, риба або навіть овочі на шпажках – все це чудова альтернатива жирній свинині.
Курятина містить менше жиру, особливо у філе, легко засвоюється та підходить тим, хто стежить за калоріями. Тоді як індичка вважається дієтичним, нежирним м’ясом з високим вмістом білка. До того ж воно добре маринується.
Яловичина містить багато заліза та білка. Якщо правильно обрати частину, буде соковитою.
Краще приготувати маринад з лимонного соку, гірчиці, оливкової олії, спецій та трохи соєвого соусу. Такий маринад смачний та легкий для травлення.
Майонез утворює жирну плівку на поверхні м’яса, яка перешкоджає проникненню солі, кислот (наприклад, оцту або лимонного соку) і спецій. Через це м’ясо маринується лише зовні, а не в середині, що робить його менш ароматним і соковитим.
При високих температурах майонез швидко пригорає, утворюючи чорну кірку, яка може містити канцерогени (наприклад, акриламід). Це не тільки шкідливо, а й псує смак.
Овочі на грилі – це не лише смачно, а й корисно. Гриль дозволяє овочам зберігати більше корисних речовин порівняно з іншими методами приготування, такими як варка.
Під час грилювання овочі швидко готуються, що зберігає більшість вітамінів (наприклад, вітамін C) та мінералів.
Варто обирати кабачки, перець, баклажани, кукурудзу або гриби. Вони стануть чудовим доповненням до м’яса.
Якщо ви обираєте вино, то тільки сухе і краще не на голодний шлунок. Ідеально – мінералка з лимоном або трав’яний чай у термосі.
Алкоголь пригнічує секрецію травних ферментів і жовчі, ускладнюючи перетравлення м’яса. Це може викликати важкість у шлунку, здуття, печію або навіть загострення гастриту/панкреатиту.
Якщо ви проводите час на сонці або активно рухаєтесь (граєте в ігри, розпалюєте вогонь тощо), організм швидше втрачає рідину. Вода допомагає уникнути зневоднення.
Алкоголь зневоднює організм, тому вода компенсує втрату рідини, знижує ризик похмілля та допомагає печінці краще переробляти токсини.
Крім того, шашлик – це жирне та білкове м’ясо, яке важко перетравлюється. Вода допомагає шлунку ефективніше працювати.
Категорично варто відмовитись від соків та солодких газованих напоїв.
Важливо розуміти, що шашлик – це не лише їжа, а ще й рух.
Ідеї для активностей:
17 жовтня у місті Кривий Ріг відбувся відкритий чемпіонат міста з боротьби греко-римської серед юнаків…
КП КМР «Транспорт» повідомляє: "У зв'язку з ремонтними роботами АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі», рух трамвайного…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у нашому місті минула без надзвичайних подій.…
Про це повідомив в.о. голови ОВА Владислав Гайваненко. "Ворог продовжував терор області. Через атаку БпЛА…
17 жовтня у Дніпрі на площі Успенській, що в Соборному районі, двоє 16-річних підлітків порушували…
Співробітники та любителі ентомології зафіксували на території Кам'янського екземпляр смарагдової молі Earias clorana. Комаха відрізняється…