Для цієї страви зазвичай обирають “чоловічі” квітки цукіні, кабачків чи гарбуза – на довгому тонкому черешку, які не плодоносять.
Квіти цукіні, смажені в клярі на сковорідці, пропонує приготувати професійний кулінар та італійка за походженням Крістіна Конте.
Інгредієнти:
1. Приготуйте кляр: змішайте борошно, сіль, молоко. Порціями додайте воду, збиваючи суміш вінчиком або виделкою. Збивайте протягом 2 хвилин, відставте в сторону.
2. Видаліть маточку і стебло квіток, потім акуратно промийте їх і висушіть на паперовому рушнику. Нічого страшного, якщо вони трохи порвуться або ви розкриєте їх повністю.
3. Помістіть шматочок сиру всередину кожної квітки (якщо ви розкрили квітки, то загорніть їх навколо сиру). За бажанням додайте анчоус поверх моцарели.
4. Розігрійте сковороду з олією, вмочіть фаршировані цукіні в кляр, вийміть виделкою, дайте надлишкам кляру стекти. Викладіть на гарячу сковорідку й обсмажте протягом близько 2 хвилин з одного боку, а потім з іншого. Якщо трохи сиру витече, це не зіпсує кінцевий результат.
5. Після приготування перекладіть квіточки на тарілку з паперовим рушником – він вбере зайву олію.
Квіти цукіні в клярі можна їсти холодними, але вони набагато смачніші, коли гарячі!
Подробиці повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні провів черговий штаб із питань підготовки міста до…
У Дніпрі судитимуть групу, яка організувала схему незаконного переправлення чоловіків через державний кордон. Поліцейські Дніпра…
Контррозвідка Служби безпеки затримала на Дніпропетровщині ще двох агентів російської воєнної розвідки (більш відомої як…
Про епідситуацію в області повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. "На Дніпропетровщині вперше виявили…
Поки у Кам’янському триває реалізація громадських та шкільних проєктів-переможців Конкурсів «Бюджет участі. МІСТО» - 2025…
Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 3 по 10 вересня. Музей історії міста Кам’янське…