Для цієї страви зазвичай обирають “чоловічі” квітки цукіні, кабачків чи гарбуза – на довгому тонкому черешку, які не плодоносять.
Квіти цукіні, смажені в клярі на сковорідці, пропонує приготувати професійний кулінар та італійка за походженням Крістіна Конте.
Інгредієнти:
1. Приготуйте кляр: змішайте борошно, сіль, молоко. Порціями додайте воду, збиваючи суміш вінчиком або виделкою. Збивайте протягом 2 хвилин, відставте в сторону.
2. Видаліть маточку і стебло квіток, потім акуратно промийте їх і висушіть на паперовому рушнику. Нічого страшного, якщо вони трохи порвуться або ви розкриєте їх повністю.
3. Помістіть шматочок сиру всередину кожної квітки (якщо ви розкрили квітки, то загорніть їх навколо сиру). За бажанням додайте анчоус поверх моцарели.
4. Розігрійте сковороду з олією, вмочіть фаршировані цукіні в кляр, вийміть виделкою, дайте надлишкам кляру стекти. Викладіть на гарячу сковорідку й обсмажте протягом близько 2 хвилин з одного боку, а потім з іншого. Якщо трохи сиру витече, це не зіпсує кінцевий результат.
5. Після приготування перекладіть квіточки на тарілку з паперовим рушником – він вбере зайву олію.
Квіти цукіні в клярі можна їсти холодними, але вони набагато смачніші, коли гарячі!
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні разом із родинами загиблих воїнів, представниками громадської організації…
Прокурори Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра у межах кримінального провадження викрили та припинили діяльність шахрайського…
Вчетверте в Україні стартував Національний конкурс відеосюжетів «Репортер 2025». Долучитися до нього запрошують й учнів…
Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині доповів голова обласної ради Микола Лукашук. "Щодо епідемічної ситуації в…
Команда української співачки Аліна Гросу вперше прокоментувала чутки, що вона вагітна первістком. Такі плітки виникли не на порожньому місці.…
13 грудня у Дніпрі відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «GRANI», у якому взяли участь юні музиканти з…