Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Фаршировані квіти цукіні

Фаршировані квіти цукіні або фьорі – це страва італійської кухні (“fiori” з італійської – квіти). Традиційно для рецепта беруть свіжі нерозкриті квітки цукіні, але підійдуть також квіти кабачків або гарбуза. Їх можна наповнювати найрізноманітнішими начинками – моцарелою, рікоттою, анчоусами, каперсами. У Туреччині з квіток кабачка готують долму з начинкою з рису та овочів. Але ми зупинимося на старій добрій класиці – фаршировані квіти цукіні з сиром моцарелла. Вони настільки неймовірно смачні, що вам захочеться, щоб сезон цукіні був цілий рік!

Для цієї страви зазвичай обирають “чоловічі” квітки цукіні, кабачків чи гарбуза – на довгому тонкому черешку, які не плодоносять.

Квіти цукіні, смажені в клярі на сковорідці, пропонує приготувати професійний кулінар та італійка за походженням Крістіна Конте.

Інгредієнти:

  • 40 г борошна;
  • ¼ ч. л. солі;
  • 80 мл води (можна взяти газованої);
  • 1 ч. л. молока;
  • 8 квіток цукіні;
  • 8 невеликих скибочок сиру моцарела (нарізати за розміром квіток);
  • 8 анчоусів (за бажанням);
  • олія.
Приготування:

1. Приготуйте кляр: змішайте борошно, сіль, молоко. Порціями додайте воду, збиваючи суміш вінчиком або виделкою. Збивайте протягом 2 хвилин, відставте в сторону.

2.  Видаліть маточку і стебло квіток, потім акуратно промийте їх і висушіть на паперовому рушнику. Нічого страшного, якщо вони трохи порвуться або ви розкриєте їх повністю.

3. Помістіть шматочок сиру всередину кожної квітки (якщо ви розкрили квітки, то загорніть їх навколо сиру). За бажанням додайте анчоус поверх моцарели.

4. Розігрійте сковороду з олією, вмочіть фаршировані цукіні в кляр, вийміть виделкою, дайте надлишкам кляру стекти. Викладіть на гарячу сковорідку й обсмажте протягом близько 2 хвилин з одного боку, а потім з іншого. Якщо трохи сиру витече, це не зіпсує кінцевий результат.

5. Після приготування перекладіть квіточки на тарілку з паперовим рушником – він вбере зайву олію.

Квіти цукіні в клярі можна їсти холодними, але вони набагато смачніші, коли гарячі!

Олена

Recent Posts

Кам’янське готується до зими (відео)

Подробиці повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні провів черговий штаб із питань підготовки міста до…

3 години ago

У Дніпрі викрили незаконний «сімейний бізнес» з організації втеч чоловіків за кордон

У Дніпрі судитимуть групу, яка організувала схему незаконного переправлення чоловіків через державний кордон. Поліцейські Дніпра…

5 години ago

На Дніпропетровщині експолійейський та кондитеркастали ворожими агентами

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Дніпропетровщині ще двох агентів російської воєнної розвідки (більш відомої як…

5 години ago

На Дніпропетровщині перший хворий на COVID-19 – Omicron

Про епідситуацію в області повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. "На Дніпропетровщині вперше виявили…

5 години ago

Бюджет участі: для кам’янчан спростили подачу громадських проєктів

Поки у Кам’янському триває реалізація громадських та шкільних проєктів-переможців Конкурсів «Бюджет участі. МІСТО» - 2025…

6 години ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 3 по 10 вересня. Музей історії міста Кам’янське…

6 години ago