Хрустка і пікантна, з ароматною заправкою і насиченим смаком… Саме такою виходить редиска маринована – “бита”, як кажуть про неї. Готують таку за допомогою простого прийому – відбивання, і завдяки йому вона швидко маринується, а смак її виходить яскравим і цікавим.
Якщо ви досі не пробували “відбивати” редиску, то зараз – саме час.
Інгредієнти:
- 300 г редиски;
- 3 зубки часнику;
- пучок кропу (невеликий);
- 1 ст. л. яблучного оцту (6%);
- 1 ст. л. олії;
- 0,5-0,75 ч. л. солі;
- 1 ч. л. цукру;
- за бажанням – гострий перець чилі та чорний перець горошком.
1. Редиску вимити, “хвостики” зрізати. За допомогою кухонного молотка відбити редиску – акуратно, але з деяким зусиллям, щоб овоч розтріскався. Це необхідно для того, щоб редиска добре промаринувалася.
2. Перекласти відбиту редиску в миску, додати подрібнений кріп (можна також покласти петрушку або кінзу), роздавлений часник. За бажанням додати гострий стручковий перець без насіння і кілька горошин чорного перцю. Потім посолити, всипати цукор, влити оцет і олію.
3. Добре перемішати, затягнути плівкою і залишити в холодильнику на 1,5-2 години, щоб закуска промаринувалася.
За таким самим принципом готується “Бита редиска” в банці – всі інгредієнти поміщають у банку, закривають, добре струшують і залишають на деякий час, щоб редиска наситилася маринадом. Замість банки можна використовувати поліетиленовий пакет із зіп-застібкою.