Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хіт сезону – закуска “Бита редиска”

Хрустка і пікантна, з ароматною заправкою і насиченим смаком… Саме такою виходить редиска маринована – “бита”, як кажуть про неї. Готують таку за допомогою простого прийому – відбивання, і завдяки йому вона швидко маринується, а смак її виходить яскравим і цікавим.

Якщо ви досі не пробували “відбивати” редиску, то зараз – саме час.

Інгредієнти:

  • 300 г редиски;
  • 3 зубки часнику;
  • пучок кропу (невеликий);
  • 1 ст. л. яблучного оцту (6%);
  • 1 ст. л. олії;
  • 0,5-0,75 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • за бажанням – гострий перець чилі та чорний перець горошком.
Приготування:

1. Редиску вимити, “хвостики” зрізати. За допомогою кухонного молотка відбити редиску – акуратно, але з деяким зусиллям, щоб овоч розтріскався. Це необхідно для того, щоб редиска добре промаринувалася.

2. Перекласти відбиту редиску в миску, додати подрібнений кріп (можна також покласти петрушку або кінзу), роздавлений часник. За бажанням додати гострий стручковий перець без насіння і кілька горошин чорного перцю. Потім посолити, всипати цукор, влити оцет і олію.

3. Добре перемішати, затягнути плівкою і залишити в холодильнику на 1,5-2 години, щоб закуска промаринувалася.

За таким самим принципом готується “Бита редиска” в банці – всі інгредієнти поміщають у банку, закривають, добре струшують і залишають на деякий час, щоб редиска наситилася маринадом. Замість банки можна використовувати поліетиленовий пакет із зіп-застібкою.

Олена

Recent Posts

Чергова допомога військовим від Кам’янського (відео)

Про неї повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Передали допомогу для наших кам’янчан, які несуть службу у…

2 години ago

У Кам’янському пройде Quest-екскурсія до Дня міста

13 вересня городян запрошують на унікальну подорож Кам’янським від ГО «Молода Бджола», управління молоді та…

4 години ago

У Кам’янському облаштовують нові трамвайні зупинки (відео)

Хід робіт перевірив міський голова Андрій Білоусов. "Приступили до будівництва чотирьох посадкових майданчиків на трамвайних…

4 години ago

У бібліотеці Кам’янського говорили про розстріляну науку

5 вересня в камянській Бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбулася лекція відомого фізика, випускника Технічного (нині…

5 години ago

Український романтичний трилер про перші дні війни “Медовий місяць” виходить в прокат

Дія фільму відбувається у маленькому містечку поблизу Києва. Головні герої Тарас і Оля, після вечірки…

5 години ago

Перші успіхи учасників спортивного клубу «Кам’янське»

Члени новоствореного спортивного клубу «Кам'янське» гідно представили наше місто на престижному турнірі з бразильського джиу-джитсу…

6 години ago