З початком сезону “синеньких” кулінари готують різноманітні баклажанові страви, зокрема й консервацію. Пропонуємо вам зробити салат із баклажанів на зиму, який закохає в себе з першого шматочка. Кожен, хто його спробує, неодмінно попросить добавки. Страва просто готується і не вимагає кулінарного досвіду.
Така закуска за смаком дійсно нагадує мариновані шампіньони. Любителі гострого можуть додати мелений чилі.
Інгредієнти:
- баклажани – 12 шт.;
- вода – 3 л;
- часник – 10 зубч.;
- цукор – 3,5 стол. л.;
- пучок кропу;
- сіль – 3 стол. л.;
- соняшникова олія – 3 стол. л.;
- оцет – 5 стол. л.
1. Нарізати синенькі великими кубиками, часник і зелень дрібно порубати.
2. У каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор і половину оцту. Викласти баклажани і варити 10 хвилин. Внести часник і кріп, знову закип’ятити й вимкнути вогонь.
3. У стерилізовані банки розкладіть баклажани на зиму, зливши рідину. Влийте в кожну ємність по ложці оцту й олії. Закрутіть кришками, переверніть і накрийте рушником, поки заготовки не охолонуть.