Рецепт дня: Салат з баклажанів на зиму

З початком сезону “синеньких” кулінари готують різноманітні баклажанові страви, зокрема й консервацію. Пропонуємо вам зробити салат із баклажанів на зиму, який закохає в себе з першого шматочка. Кожен, хто його спробує, неодмінно попросить добавки. Страва просто готується і не вимагає кулінарного досвіду.

Така закуска за смаком дійсно нагадує мариновані шампіньони. Любителі гострого можуть додати мелений чилі.

Інгредієнти:

  • баклажани – 12 шт.;
  • вода – 3 л;
  • часник – 10 зубч.;
  • цукор – 3,5 стол. л.;
  • пучок кропу;
  • сіль – 3 стол. л.;
  • соняшникова олія – 3 стол. л.;
  • оцет – 5 стол. л.
Приготування:

1. Нарізати синенькі великими кубиками, часник і зелень дрібно порубати.

2. У каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор і половину оцту. Викласти баклажани і варити 10 хвилин. Внести часник і кріп, знову закип’ятити й вимкнути вогонь.

3. У стерилізовані банки розкладіть баклажани на зиму, зливши рідину. Влийте в кожну ємність по ложці оцту й олії. Закрутіть кришками, переверніть і накрийте рушником, поки заготовки не охолонуть.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *