Categories: Це цікаво

Рецепт дня: “Мармурові” яйця круто

Яйця, зварені круто – це не лише смачний сніданок, а й гарний варіант закуски. Також часто саме такі яйця стають інгредієнтом для салатів чи інших страв. Як варити яйця круто, щоб було ще смачніше – далі в матеріалі.

Є кілька способів, як ідеально зварити яйця, щоб отримати саме ту консистенцію білка і жовтка, яку ви хочете. Насправді, все просто – потрібно завжди рахувати час, поки кипить вода, вчасно її зливати і правильно остуджувати яйця.

Можна зробити розсіл для маринування яєць – вода з оцтом 50\50, а також сіль і спеції. Яйця потрібно зварити як зазвичай, потім зробити прокол у шкаралупі, опустити в розсіл, довести до кипіння, проварити 20 хвилин, остудити і залишити в маринаді на кілька годин. Але можна приготувати більш насичений за смаком і кольором варіант цієї страви.

Інгредієнти:

  • 2 ст.л соєвого соусу;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки (або пакетика) листя чорного чаю;
  • 1 паличка кориці;
  • 2-3 стручки бадьяна (залежно від розміру).
Приготування:

1. Сирі яйця потрібно покласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Потім зменшити вогонь до середнього, щоб уникнути бульбашок у воді – тоді білок буде ніжним. Варити яйця можна не обов’язково круто – ви маєте право вибрати будь-який час варіння й отримати будь-яку бажану консистенцію.

2. Коли ключовий продукт звариться, його потрібно дістати й остудити в мисці з крижаною водою. Потім по кожному яйцю потрібно легенько постукати тильним боком ложки, щоб рівномірно розколоти шкаралупу. Мета – мережка дрібних тріщин по всій поверхні. Якщо відвалюються невеликі шматочки, це нормально, але обламування великих частин допустити не можна.

3. Наступний крок – помістити яйця в невелику каструлю разом із листям чаю, соєвим соусом і спеціями, потім додати достатньо води, щоб повністю покрити їх. Довести суміш до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 20 хвилин.

4. Коли яйця будуть зварені, потрібно вимкнути вогонь і дати яйцям постояти в маринаді з чаєм не менше кількох годин, також можна залишити на ніч. Зберігати таку закуску потрібно в холодильнику, а перед подачею можна акуратно розігріти.

Якщо ви точно запам’ятали, як правильно варити яйця круто, і виконали всі інструкції правильно, то, знявши шкаралупу, побачите гарний мармуровий візерунок.

Олена

Recent Posts

Під Дніпром спіймали водія з підробленим посвідченням

Патрульні Дніпропетровської області виявляють підроблені водійські посвідчення. Таке посвідчення виявили під час патрулювання у місті…

4 години ago

У Кам’янському поліцейські затримали збувача наркотиків

В результаті проведених оперативних заходів правоохоронці викрили 30-річного чоловіка, який займався збутом наркотичних речовин на…

4 години ago

У Дніпрі водійка Audi протаранила Citroen, Honda і Tesla на парковці

5 червня на паркувальному майданчику на площі Героїв Майдану у Дніпрі сталася ДТП. Там водійка…

5 години ago

СБУ затримала агентів фсб, які готували теракти у Дніпрі

Контррозвідка Служби безпеки запобігла терактам, які на замовлення російських спецслужб мали відбутися у Дніпропетровській та…

5 години ago

Відомий український співак заявив про мобілізацію й показався у військовій формі

Український співак MYKYTA LOMAKIN, який став відомим завдяки участі у шоу "Х-фактор", вступив до лав ЗСУ.…

6 години ago

У Кам’янському триває будівництво Козацької церкви Пресвятої Покрови (відео)

На будівництві побував міський голова Андрій Білоусов. "У Кам’янському триває будівництво першого в місті храму…

6 години ago