Categories: Це цікаво

Рецепт дня: “Мармурові” яйця круто

Яйця, зварені круто – це не лише смачний сніданок, а й гарний варіант закуски. Також часто саме такі яйця стають інгредієнтом для салатів чи інших страв. Як варити яйця круто, щоб було ще смачніше – далі в матеріалі.

Є кілька способів, як ідеально зварити яйця, щоб отримати саме ту консистенцію білка і жовтка, яку ви хочете. Насправді, все просто – потрібно завжди рахувати час, поки кипить вода, вчасно її зливати і правильно остуджувати яйця.

Можна зробити розсіл для маринування яєць – вода з оцтом 50\50, а також сіль і спеції. Яйця потрібно зварити як зазвичай, потім зробити прокол у шкаралупі, опустити в розсіл, довести до кипіння, проварити 20 хвилин, остудити і залишити в маринаді на кілька годин. Але можна приготувати більш насичений за смаком і кольором варіант цієї страви.

Інгредієнти:

  • 2 ст.л соєвого соусу;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки (або пакетика) листя чорного чаю;
  • 1 паличка кориці;
  • 2-3 стручки бадьяна (залежно від розміру).
Приготування:

1. Сирі яйця потрібно покласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Потім зменшити вогонь до середнього, щоб уникнути бульбашок у воді – тоді білок буде ніжним. Варити яйця можна не обов’язково круто – ви маєте право вибрати будь-який час варіння й отримати будь-яку бажану консистенцію.

2. Коли ключовий продукт звариться, його потрібно дістати й остудити в мисці з крижаною водою. Потім по кожному яйцю потрібно легенько постукати тильним боком ложки, щоб рівномірно розколоти шкаралупу. Мета – мережка дрібних тріщин по всій поверхні. Якщо відвалюються невеликі шматочки, це нормально, але обламування великих частин допустити не можна.

3. Наступний крок – помістити яйця в невелику каструлю разом із листям чаю, соєвим соусом і спеціями, потім додати достатньо води, щоб повністю покрити їх. Довести суміш до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 20 хвилин.

4. Коли яйця будуть зварені, потрібно вимкнути вогонь і дати яйцям постояти в маринаді з чаєм не менше кількох годин, також можна залишити на ніч. Зберігати таку закуску потрібно в холодильнику, а перед подачею можна акуратно розігріти.

Якщо ви точно запам’ятали, як правильно варити яйця круто, і виконали всі інструкції правильно, то, знявши шкаралупу, побачите гарний мармуровий візерунок.

Олена

Recent Posts

Військовим з Кам’янського передали FPV-дрони та технічне оснащення

Сьогодні від громадської організації «Бджола» передали нашим хлопцям з Кам’янського, які виконують бойові завдання на…

6 години ago

Інформація про стан атмосферного повітря у Кам’янському

Згідно показників автоматизованої системи екологічного моніторингу за період 28.10.2025-30.10.2025.          1.Перевищення максимально разових ГДК та ОБРВ:…

8 години ago

Освітяни Кам’янського передали дрони для військових

10 FPV дронів від освітян Камʼянського передали для одного з підрозділів 93 бригади « Холодний…

8 години ago

147 артилерійська бригада ДШВ та Кам’янський коледж фізвиховання підписали Меморандум про співпрацю

147 окрема артилерійська бригада 7 корпусу швидкого реагування Десантно-штурмових військ ЗСУ та Кам'янський фаховий коледж…

9 години ago

“Хорт. Перший характерник”: зʼявився анімаційний трейлер до сценарію фільму про українську силу

Добігає кінця перший рік від моменту презентації першого фентезі-всесвіту про українську силу — "Хроніки Сили".…

9 години ago

У Кам’янському поліцейські служби освітньої безпеки вдосконалювали навички емоційної підтримки

Поліцейські служби освітньої безпеки Кам’янського продовжують підвищувати свій професійний рівень, аби краще розуміти потреби громадян…

10 години ago