Які саме продукти та чому треба їсти – читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Сезонні овочі та фрукти мають низку незаперечних переваг над тими, що доступні цілий рік:
Саме на початку літа природа дарує нам справжній “суперфуд”, який варто інтегрувати в щоденний раціон.
Полуниця
Ця ароматна ягода – справжній скарб. Вона є надзвичайно багатим джерелом вітаміну С (більше, ніж у цитрусових!), який є потужним антиоксидантом, зміцнює імунітет та сприяє виробленню колагену для здорової шкіри. Полуниця також містить антоціани (які надають їй червоного кольору) – сильні антиоксиданти, що борються із запаленням та захищають клітини від пошкоджень. У ній багато клітковини, що покращує травлення, та фолієвої кислоти.
Як вживати: Свіжа, у смузі, з йогуртом, у салатах, як легкий десерт.
Молода капуста (білокачанна, пекінська, броколі)
Капуста – це не просто овоч, а “аптека на городі”. Молода капуста легше засвоюється, ніж зріла. Вона багата на вітаміни К, С, В6, а також містить сульфорафан – потужний антиканцероген, що бореться з вільними радикалами. Клітковина, що міститься в капусті, відіграє ключову роль у здоров’ї кишківника, покращуючи травлення та підтримуючи мікрофлору. Молода броколі також є чудовим джерелом антиоксидантів.
Свіжі салати, легкі супи, тушкована, приготована на пару.
Редиска
Ці хрумкі червоні коренеплоди – не лише смачний додаток до салату, а й джерело користі. Редиска містить багато вітаміну С, який підтримує імунітет, а також калій, що важливий для серцево-судинної системи. Вона має легкий сечогінний ефект, допомагаючи виводити зайву рідину з організму. Гіркий присмак надають гірчичні олії, що сприяють покращенню травлення та мають антибактеріальні властивості.
Як вживати: У салатах, як окремий перекус, з зеленню.
Черешня
Соковита черешня – не тільки улюблені літні ласощі, а й справжній суперфуд. Вона багата на антоціани та мелатонін. Антоціани надають їй темного кольору та діють як потужні антиоксиданти, що зменшують запалення в організмі та можуть полегшувати біль при артриті. Мелатонін, відомий як “гормон сну”, допомагає покращити якість сну. Черешня також містить клітковину та вітамін С.
Як вживати: Свіжа, як перекус, у десертах, смузі.
Шпинат
Шпинат – це зелений листковий овоч, який часто називають “королем зелені” через його неймовірні властивості. Він є джерелом вітамінів К, А, С, фолієвої кислоти, заліза, магнію та калію. Вітамін К необхідний для здоров’я кісток та згортання крові, вітамін А – для зору та імунітету, залізо – для запобігання анемії. Антиоксиданти, такі як лютеїн та зеаксантин, захищають очі від вікових змін.
Як вживати: Додавати у салати, смузі, яєчню, супи, тушковані страви. Його нейтральний смак робить його ідеальним доповненням майже до будь-якої страви.
З 2 по 8 червня в Києві проходив чемпіонат України з тенісу серед юнаків та…
Ліниві вареники з сиру є чудовим варіантом для сніданку, який дає змогу корисно і смачно…
У Дніпрі спеціаліст головного управління Держпродспоживслужби в області вимагав у підприємця 120 тисяч гривень за…
Український музикант Олег Турко, більш відомий як Лесик з гурту Дзідзьо, після зупинки серця просто посеред концерту минулого…
Поліція Дніпра затримала 34-річного чоловіка за хуліганські дії в торгівельному центрі міста. Під час конфліктної ситуації…
Про технічні роботи повідомили у КП "Транспорт". "До уваги пасажирів, що користуються трамвайним маршрутом №3.…