Які саме продукти та чому треба їсти – читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Сезонні овочі та фрукти мають низку незаперечних переваг над тими, що доступні цілий рік:
Саме на початку літа природа дарує нам справжній “суперфуд”, який варто інтегрувати в щоденний раціон.
Полуниця
Ця ароматна ягода – справжній скарб. Вона є надзвичайно багатим джерелом вітаміну С (більше, ніж у цитрусових!), який є потужним антиоксидантом, зміцнює імунітет та сприяє виробленню колагену для здорової шкіри. Полуниця також містить антоціани (які надають їй червоного кольору) – сильні антиоксиданти, що борються із запаленням та захищають клітини від пошкоджень. У ній багато клітковини, що покращує травлення, та фолієвої кислоти.
Як вживати: Свіжа, у смузі, з йогуртом, у салатах, як легкий десерт.
Молода капуста (білокачанна, пекінська, броколі)
Капуста – це не просто овоч, а “аптека на городі”. Молода капуста легше засвоюється, ніж зріла. Вона багата на вітаміни К, С, В6, а також містить сульфорафан – потужний антиканцероген, що бореться з вільними радикалами. Клітковина, що міститься в капусті, відіграє ключову роль у здоров’ї кишківника, покращуючи травлення та підтримуючи мікрофлору. Молода броколі також є чудовим джерелом антиоксидантів.
Свіжі салати, легкі супи, тушкована, приготована на пару.
Редиска
Ці хрумкі червоні коренеплоди – не лише смачний додаток до салату, а й джерело користі. Редиска містить багато вітаміну С, який підтримує імунітет, а також калій, що важливий для серцево-судинної системи. Вона має легкий сечогінний ефект, допомагаючи виводити зайву рідину з організму. Гіркий присмак надають гірчичні олії, що сприяють покращенню травлення та мають антибактеріальні властивості.
Як вживати: У салатах, як окремий перекус, з зеленню.
Черешня
Соковита черешня – не тільки улюблені літні ласощі, а й справжній суперфуд. Вона багата на антоціани та мелатонін. Антоціани надають їй темного кольору та діють як потужні антиоксиданти, що зменшують запалення в організмі та можуть полегшувати біль при артриті. Мелатонін, відомий як “гормон сну”, допомагає покращити якість сну. Черешня також містить клітковину та вітамін С.
Як вживати: Свіжа, як перекус, у десертах, смузі.
Шпинат
Шпинат – це зелений листковий овоч, який часто називають “королем зелені” через його неймовірні властивості. Він є джерелом вітамінів К, А, С, фолієвої кислоти, заліза, магнію та калію. Вітамін К необхідний для здоров’я кісток та згортання крові, вітамін А – для зору та імунітету, залізо – для запобігання анемії. Антиоксиданти, такі як лютеїн та зеаксантин, захищають очі від вікових змін.
Як вживати: Додавати у салати, смузі, яєчню, супи, тушковані страви. Його нейтральний смак робить його ідеальним доповненням майже до будь-якої страви.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Дніпровський фаховий коледж інженерії та педагогіки відзначив свій…
Спортивні змагання відвідав міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у нашому місті стартував 5-й ювілейний Всеукраїнський…
Служба безпеки затримала двох агентів фсб, які коригували повітряні атаки рашистів по енергетичній інфраструктурі Дніпра.…
Поліція м. Зеленодольська скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, причетного до скоєння ряду тяжких…
ТОВ ЦСК «Біофарма плазма» та департамент культури Камянського оголошують конкурс з образотворчого мистецтва «Biopharma-ART». 1.…
Вийшов новий тизер українського романтичного фентезі "Мавка. Справжній міф". У ролику творці фентезі презентували перший…