Рецепт дня: Тушкована капуста з куркою

Тушкована капуста – популярний в Україні гарнір, а іноді ця страва стає основною. Її можна зробити з м’ясом, сосисками, грибами або без будь-яких добавок – тушкований овоч і сам по собі дуже смачний. Дізнайтеся, що потрібно додати в сковороду під час готування, щоб поліпшити якість страви.

Тушкована капуста з м’ясом – це завжди чудовий варіант вечері або обіду. Вдалий тандем із птицею перетворює гарнір на ситну основну страву.

Інгредієнти:

  • 450 грамів білокачанної капусти;
  • 400 грамів курки;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • одна морква;
  • мелена паприка;
  • сіль, перець, рослинна олія;
  • томатна паста.

Приготування:

1. Курку ретельно миємо під проточною водою, нарізаємо дрібним кубиком. Беремо каструлю з товстими стінками або містку сковорідку, наливаємо олію, чекаємо, поки вона нагріється. Потім викладаємо м’ясо, обсмажуємо кілька хвилин до золотистого відтінку.

2. Додаємо до курки нашатковану ріпчасту цибулю, смажимо 5 хвилин, потім стільки ж, але вже з тертою морквою. Видавлюємо з пакетика 50 грамів томатної пасти, перемішуємо.

3. Шаткуємо ретельно вимиту капусту, відправляємо в посудину з м’ясом, пастою, цибулею та морквою. Вливаємо склянку води, але в жодному разі не перемішуємо.

4. Накриваємо кришкою і на мінімальному вогні тушкуємо 5-7 хвилин, поки капуста не “всядеться”. Потім прибираємо кришку, перемішуємо, знову закриваємо і тушкуємо 20 хвилин.

5. Солимо, перчимо, всипаємо паприку і доготовляємо 5-7 хвилин без кришки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *