Якщо закатувати огірки з чорною смородиною правильно, то вони здатні не тільки злегка змінити смак, а й колір – ягоди “віддають” овочам усі свої корисні властивості.
Інгредієнти на півлітрову банку:
1. Банки вимити, простерилізувати, викласти на дно кріп, часник, нарізаний часточками. Укласти вимиті огірки, залишивши місце для ягід (можна попередньо овочі замочити на 3-4 години в холодній воді, щоб вони були хрусткими).
2. Всипати до верху банки ягоди, залити окропом, накрити бляшаною кришкою і залишити на 10-15 хвилин.
3. Потім злити рідину в каструлю, додати гвоздику, перець, сіль і цукор. Довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин, потім вимкнути вогонь і влити оцет.
ВАЖЛИВО: якщо додати оцет під час кипіння води, то отримаєте пишну піну – вона вам не потрібна.
4. Отриманим маринадом необхідно швидко залити огірки, закатати їх кришками та прибрати на зберігання.
У Центральному парку Кам’янського відбувся урочистий захід до Всесвітнього дня донора під гаслом «Донорство —…
Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології оголошено попередження про метеорологічні явища. 13 червня вдень в м.…
Провайдери ігрових автоматів - це унікальні компанії, які створюють захоплюючі ігри, що приваблюють мільйони гравців…
Фігурант з ножем напав на літнього чоловіка й того ж дня вчинив хуліганські дії відносно…
Двоє правоохоронців з одного підрозділу мали доступ до спеціальної бази даних з особами, які ухиляються…
З 5 по 11 травня проходив п’ятий міжнародний конкурс піаністів “SYMFONIA KRAKOWSKA – 2025”. У цьому…