Якщо закатувати огірки з чорною смородиною правильно, то вони здатні не тільки злегка змінити смак, а й колір – ягоди “віддають” овочам усі свої корисні властивості.
Інгредієнти на півлітрову банку:
1. Банки вимити, простерилізувати, викласти на дно кріп, часник, нарізаний часточками. Укласти вимиті огірки, залишивши місце для ягід (можна попередньо овочі замочити на 3-4 години в холодній воді, щоб вони були хрусткими).
2. Всипати до верху банки ягоди, залити окропом, накрити бляшаною кришкою і залишити на 10-15 хвилин.
3. Потім злити рідину в каструлю, додати гвоздику, перець, сіль і цукор. Довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин, потім вимкнути вогонь і влити оцет.
ВАЖЛИВО: якщо додати оцет під час кипіння води, то отримаєте пишну піну – вона вам не потрібна.
4. Отриманим маринадом необхідно швидко залити огірки, закатати їх кришками та прибрати на зберігання.
Захід відвідав міський голова Андрій Білоусов. "У Кам’янському відбулася презентація книги “5 незабутніх вражаючих подій…
16 вересня у Камянському зустріли Захисника, який пройшов крізь жорстокість війни і полону. Наш земляк…
У Павлоградському районі триває розслідування щодо інженера з технічного нагляду, дії якого призвели до збитків…
У Театрі ім. Лесі Українки відбувся допрем’єрний показ казки «Котигорошко». Зал був сповнений щирих емоцій…
У Кам'янському районі 1715 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли підтримку, любов і турботу…
Регіон відвідала делегація Чеської Республіки на чолі з Урядовим Уповноваженим з питань відновлення України Томашем…