Його готували в наших краях влітку із сезонних овочів, щоб охолодитися в спекотну погоду. За основу брали буряк, доповнювали його сироваткою, кефіром і посипали зеленню. Завдяки такому складу організм отримує велику кількість мінералів і клітковини.
Простота приготування зробила цю страву дуже популярною. До того ж вона корисна для здоров’я, втамовує не тільки голод, а й спрагу.
Ця прекрасна бурякова страва займе зовсім мало часу.
Інгредієнти:
1. Готуємо інгредієнти. Буряк можна зварити або запекти в духовці. Для цього просто обгорніть його фольгою і готуйте до м’якості при 160 градусах близько 40 хвилин. Час приготування залежить від розміру овоча і його віку – молодий буде запікатися швидше старого. Потім натираємо буряк, використовуючи велику тертку.
2. Тепер починаємо готувати холодник. У буряк вливаємо кефір і воду. Жирність кисломолочного продукту не має значення, орієнтуйтеся на свій смак.
3. Нарізаємо варені яйця й додаємо туди ж, разом зі спеціями та подрібненим часником.
4. На цьому етапі потрібно добре перемішати холодний суп, спробувати на спеції та всипати кріп. Останнім додаємо дрібно нарізаний огірок. Він буде приємно хрустіти. Обов’язково спробуйте овоч, він не має бути гірким.
5. Потім холодник на кефірі залишаємо в холодильнику приблизно на годину. Подавати його варто без розігрівання, прикрасивши зеленою цибулею.
У п’ятницю, 1 листопада, в Кам’янському на базі СК “Прометей” відбувся фестиваль з футзалу серед…
Про це повідомив мер міста Андрій Білуосов. "31 грудня 2024 року в бою поблизу Успеніна…
Ввечері у суботу, 1 листопада, у Дніпрі на Мануйлівському проспекті автомобіль насмерть збив людину. Про…
З 27 по 31 жовтня в місті Вінниця відбулися Чемпіонат України серед юнаків та Кубок…
Під час конфлікту жінка завдала потерпілому смертельного ножового поранення. Повідомлення про злочин надійшло до поліції…
1 листопада розпочався прийом заявок на участь у Фестивалі-конкурсі на здобуття найвищої нагороди Придніпров’я «Січеславна»…