Його готували в наших краях влітку із сезонних овочів, щоб охолодитися в спекотну погоду. За основу брали буряк, доповнювали його сироваткою, кефіром і посипали зеленню. Завдяки такому складу організм отримує велику кількість мінералів і клітковини.
Простота приготування зробила цю страву дуже популярною. До того ж вона корисна для здоров’я, втамовує не тільки голод, а й спрагу.
Ця прекрасна бурякова страва займе зовсім мало часу.
Інгредієнти:
1. Готуємо інгредієнти. Буряк можна зварити або запекти в духовці. Для цього просто обгорніть його фольгою і готуйте до м’якості при 160 градусах близько 40 хвилин. Час приготування залежить від розміру овоча і його віку – молодий буде запікатися швидше старого. Потім натираємо буряк, використовуючи велику тертку.
2. Тепер починаємо готувати холодник. У буряк вливаємо кефір і воду. Жирність кисломолочного продукту не має значення, орієнтуйтеся на свій смак.
3. Нарізаємо варені яйця й додаємо туди ж, разом зі спеціями та подрібненим часником.
4. На цьому етапі потрібно добре перемішати холодний суп, спробувати на спеції та всипати кріп. Останнім додаємо дрібно нарізаний огірок. Він буде приємно хрустіти. Обов’язково спробуйте овоч, він не має бути гірким.
5. Потім холодник на кефірі залишаємо в холодильнику приблизно на годину. Подавати його варто без розігрівання, прикрасивши зеленою цибулею.
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Провели чергове засідання виконавчого комітету міської ради. До порядку…
Пізно ввечері 29 липня на Юності у Кривому Розі місцеві мешканці почули вибух. Про це…
Disney випустила перший трейлер третього фільму Джеймса Кемерона з франшизи "Аватар", який отримав назву "Аватар:…
Нещодавно було змінено фізичну адресу КП "Благоустрій" КМР. Наразі підприємство розташоване за адресою: м.Кам'янське, вул.…
Минулого тижня на лівобережжі Кам'янського по проспекту Металургів відкрився продуктовий супермаркет мережі "Маркетопт". Магазин розмістився…
Плов - це смачна страва, яка походить з країн Середньої Азії. З часом він став…