Вітаю з Днем української писемності та мови!

Мова – джерело культури та інтелектуального потенціалу країни: найвагоміше надбання кожної людини, найбільша суспільна цінність та найголовніший символ державності.

Ствердження української державності починалося із нелегкого шляху боротьби за мову, завдяки якій збережена її краса та мелодійність. Впродовж не одного століття нашої історії, українська мова піддавалася переслідуванням та утискам, знаходилася під забороною. Однак всі ці труднощі лише більше загартовували волелюбний дух нашого народу в боротьбі за рідне слово та прагненні створити незалежну державу.
В різні часи за становлення та розвиток рідної мови боролися славні сини та доньки України – Леся Українка, Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, та багато інших українських письменників, які у своїй творчості яскраво розкрили світу літературну красу та велич співучого українського слова.
Всебічна підтримка, розвиток та зміцнення української мови – запорука успішності нашої держави, її подальшого розвитку і процвітання України
В цей день ми усвідомлюємо велику повагу до українського слова, яке є рушійним в розвитку нашої держави. Рідною мовою промовляє дух свободи та перемоги, тому сьогодні важливо створити умови аби якомога більше людей, які живуть на українській землі писали, говорили і спілкувалися українською. В цьому закладається єдність нашої держави та відповідальність перед сьогоденням і майбуттям.
Від душі зичу всім нам міцного здоров`я, мирного неба над головою, злагоди та сімейного благополуччя. Нехай співуча рідна мова надихає кожного нас на нові звершення і здобутки, дарує невичерпне джерело натхнення і енергії в здійсненні добрих справ на благо України!
Голова Кам’янської міської організації ВО «Батьківщина» Олександр Плахотнік 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *