Мариновані кабачки на зиму – справжня знахідка для господині. У сезон ці овочі коштують дешево, їх можна закрити і всю зиму насолоджуватися різними салатами.
Якщо не хочеться стерилізувати, то чудово підійде цей рецепт.
Інгредієнти:
- півтора-два кілограми кабачків;
- 30 грамів кропу;
- 30 грамів петрушки;
- дві-три гвоздики;
- два-три зубчики часнику;
- п’ять-шість запашних перців;
- літр води;
- столову ложку солі;
- дві столові ложки цукру;
- чайну ложку оцту.
Приготування:
1. Кабачки ріжемо на невеликі кільця по 2 сантиметри, а зубчики часнику – навпіл. У стерилізовані банки кладемо часник, зелень, кабачки і ділимо між ними гвоздику та перець.
2. Воду доводимо до кипіння і заливаємо. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10.
3. Тепер готуємо розсіл. У каструлю наливаємо вказану кількість води, всипаємо сіль, цукор і перемішуємо. Доводимо до кипіння. З кабачків зливаємо першу воду (вона більше не потрібна) і заливаємо їх розсолом.
4. Щоб приготувати кабачки на зиму без стерилізації, на 1 літрову банку беремо одну чайну ложку оцтової есенції. Закатуємо, перевертаємо і кілька разів збовтуємо. Це потрібно, щоб укус не осів, а змішався з вмістом.