У сезон дозрівання кабачків важко приготувати всі овочі до того, як вони зіпсуються. Найпростіший спосіб підготувати велику кількість плодів – зробити консервацію. Взимку ви будете вдячні собі за таку смачну закуску.
Ми підібрали апетитний рецепт, який стане вашим улюбленим – кабачки в томаті на зиму. Для приготування бажано брати молоді плоди з м’якою шкіркою. У старих потрібно видалити насіння. Томатний сік за бажанням можна замінити на звичайний або гострий кетчуп – вийде не менш смачно. Зазначеної кількості достатньо приблизно на дві банки об’ємом 0,5 л.
Вам знадобляться продукти:
- кабачки – один кілограм;
- томати – сімсот грам;
- часник – три зубчики;
- цукор – одна столова ложка;
- сіль – одна чайна ложка без гірки;
- оцет – дві столові ложки;
- соняшникова олія – три столові ложки;
- чорний перець, коріандр, кардамон за смаком;
- перець чилі – одна штука (або менше залежно від бажаної гостроти).
1. Кабачки та помідори ретельно промити. Томати подрібнити блендером, м’ясорубкою або соковижималкою, а потім процідити сік через дрібне сито. Можна також купити томатний сік у готовому вигляді. Довести рідину до кипіння.
2. Кабачки нарізати кубиком або довгастими пластами – як вам більше подобається. Викласти в киплячий соус і влити олію та всі спеції. Готувати на невеликому вогні під кришкою 30 хвилин. Потім додати подрібнений часник і оцет, а також бажану кількість чилі. Готувати ще 15 хвилин.
3. Готові гарячі кабачки з кетчупом на зиму потрібно одразу розкласти по ємностях. Банки стерилізувати бажано, але необов’язково. Закрутіть, переверніть, укрийте товстою ковдрою і дайте охолонути.