Categories: Це цікаво

Зло чи корисний десерт? Експерт розкрив шокуючу правду про морозиво

Літо – ідеальний час для морозива. Проте, ті, хто дотримується дієти або особливого режиму харчування, часто хвилюються за свою вагу, замислюючись, чи принесе цей десерт користь здоров’ю або ж завадить їхнім харчовим цілям.

Тож морозиво корисний десерт чи зло, розповідає РБК-Україна з посиланням на Marca.

Чи корисно їсти морозиво?

Експерт і член Комітету з управління галузі харчування Іспанського товариства ендокринології та харчування (SEEN)Хосе Пабло Суарес Льянос розповів про харчові властивості морозива, розкривши нові та дивовижні аспекти.

Виявляється, не все так однозначно. Хоча морозиво традиційно вважається джерелом цукру та калорій, його вплив на здоров’я може бути різним залежно від складу та помірності споживання.

Експерт наголошує, що морозиво може мати свої переваги, якщо підходити до його вибору та вживання відповідально. Головний секрет криється в балансі та якості.

Як правильно споживати морозиво: поради експерта

Хоча вживання морозива може приносити користь нашому організму, ми також повинні розуміти, як його правильно споживати. Одним із головних правил, щодо якого погоджуються експерти, є помірне споживання. Таким чином, морозиво органічно впишеться в будь-яку збалансовану дієту, не завдаючи шкоди вашому здоров’ю.

Крім того, важливо обирати розумні варіанти. Ось кілька ключових порад:

Обирайте морозиво з меншою кількістю добавок та вищою якістю інгредієнтів

Це означає, що варто віддавати перевагу продуктам, де склад зрозумілий, а список компонентів не надто довгий. Чим натуральніший склад, тим краще.

Обирайте морозиво з різними смаками

Це допоможе вам не нудьгувати та отримувати різні переваги від різних інгредієнтів. Наприклад, фруктове морозиво може містити вітаміни, а молочне – кальцій.

Морозиво – це додаток, а не заміна

Пам’ятайте, що морозиво може бути чудовим доповненням до здорового раціону, але ніколи не повинно замінювати основні продукти харчування чи головні прийоми їжі. Це просто: їжте його як десерт або перекус. Таким чином, ви зможете легко включити його у свій раціон, не порушуючи надмірно основний план харчування, і насолоджуватися ним без почуття провини.

Морозиво може бути частиною здорового раціону, якщо підходити до його споживання з розумом. Ключ до успіху – помірність, вибір якісних продуктів та усвідомлення того, що це десерт, а не основне джерело поживних речовин.

Margaret

Recent Posts

Смертельна ДТП у Дніпрі: автоцистерна збила літню жінку

Вранці у четвер, 11 вересня, у Дніпрі на вулиці Робочій вантажний автомобіль збив літню жінку.…

20 хв. ago

На Дніпропетровщині жінка порізала власну матір

Криворізькі правоохоронці затримали нападницю, яка вдарила матір ножем. Під час сварки жінка завдала 58-річній потерпілій…

21 хв. ago

Оля Полякова здивувала виходом її документального фільму і розкрила дату прем’єри

Українська співачка Оля Полякова розсекретила вихід її документального фільму. Стрічка отримає назву "Все буде добре, Оля". Картина…

50 хв. ago

Одна помилка з лавровим листом зіпсує суп: ви навіть не здогадуєтеся

Лавровий лист – це спеція, яка має унікальний смак та аромат. Додавши її до бульйонів, супів,…

1 годину ago

Освітяни Кам’янського отримали подіку від військових

Подячну грамоту за активну волонтерську діяльність директорці департаменту освіти Кам'янського передав ветеран Богдан Житнік. "10…

2 години ago

Вересень принесе удачу: на кого зі знаків Зодіаку чекають кардинальні зміни

Вересень 2025 стане періодом великих змін для деяких знаків Зодіаку. Астрологи прогнозують, що саме з…

2 години ago