Рецепт дня: Пиріжки “Пухові” з ягодами та фруктами

Немає кращої випічки влітку, ніж пиріжки з вишнею, яблуками та абрикосами. Пишне тісто із сезонною начинкою – ідеальна закуска до чаю. Якщо ви побоюєтеся працювати з борошняними виробами, то спробуйте наш рецепт. Це тісто на пиріжки в духовці готується напрочуд швидко і без заморочок. Вони дуже вдалі й виходять із першого разу – за ним готували наші мами та бабусі.

Цей спосіб приготування зручний тим, що вироби можна ліпити відразу після замішування. Не потрібно чекати, поки тісто підніметься. Слідкуйте за свіжістю дріжджів – бажано купувати їх у день готування.

Інгредієнти:

  • триста п’ятдесят грамів борошна;
  • тридцять грамів свіжих дріжджів (або десять грамів сухих);
  • сто грамів теплої води;
  • сто грамів окропу;
  • дві ложки олії;
  • чайна ложка цукру;
  • половина чайної ложки солі.

Приготування:

Борошно бажано кілька разів просіяти для пишності випічки.

1. Теплу воду змішайте з цукром, сіллю, олією та дріжджами. Додайте кілька ложок борошна і перемішайте. Влийте окріп. Поступово всипте в масу решту борошна і замішуйте тісто ложкою (поки не охолоне), а потім вручну.

2. Потім підготуйте начинку. Якщо це вишні, то посипте їх невеликою кількістю цукру і додайте трохи крохмалю (чайну ложку на 100 г ягід). Одразу ліпіть пироги, поки начинка не пустила сік. Абрикоси наріжете половинками та підсолодіть. Якщо робите пиріжки з яблуками, натріть фрукти на тертці, додайте цукор і, за бажанням, корицю та кардамон.

3. Вироби можна смажити на сковорідці з гарячою олією по кілька хвилин з кожного боку. А пиріжки в духовці готуються 25-30 хвилин при 200°.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *