Немає кращої випічки влітку, ніж пиріжки з вишнею, яблуками та абрикосами. Пишне тісто із сезонною начинкою – ідеальна закуска до чаю. Якщо ви побоюєтеся працювати з борошняними виробами, то спробуйте наш рецепт. Це тісто на пиріжки в духовці готується напрочуд швидко і без заморочок. Вони дуже вдалі й виходять із першого разу – за ним готували наші мами та бабусі.
Цей спосіб приготування зручний тим, що вироби можна ліпити відразу після замішування. Не потрібно чекати, поки тісто підніметься. Слідкуйте за свіжістю дріжджів – бажано купувати їх у день готування.
Інгредієнти:
- триста п’ятдесят грамів борошна;
- тридцять грамів свіжих дріжджів (або десять грамів сухих);
- сто грамів теплої води;
- сто грамів окропу;
- дві ложки олії;
- чайна ложка цукру;
- половина чайної ложки солі.
Приготування:
Борошно бажано кілька разів просіяти для пишності випічки.
1. Теплу воду змішайте з цукром, сіллю, олією та дріжджами. Додайте кілька ложок борошна і перемішайте. Влийте окріп. Поступово всипте в масу решту борошна і замішуйте тісто ложкою (поки не охолоне), а потім вручну.
2. Потім підготуйте начинку. Якщо це вишні, то посипте їх невеликою кількістю цукру і додайте трохи крохмалю (чайну ложку на 100 г ягід). Одразу ліпіть пироги, поки начинка не пустила сік. Абрикоси наріжете половинками та підсолодіть. Якщо робите пиріжки з яблуками, натріть фрукти на тертці, додайте цукор і, за бажанням, корицю та кардамон.
3. Вироби можна смажити на сковорідці з гарячою олією по кілька хвилин з кожного боку. А пиріжки в духовці готуються 25-30 хвилин при 200°.