Ключовим у приготуванні цієї страви є вибір спецій, адже саме вони можуть повністю змінити смак кінцевого продукту, навіть при використанні однакового набору інгредієнтів.
Перед тим, як розглядати рецепти, зупинимось на спеціях. Класичним варіантом вважається зіра, однак деяким вона може здатися занадто нудною. На щастя, цей варіант не єдиний.
Так, можна взяти барбарис для фруктового аромату та легкої кислинки. Щоб надати рису яскравий золотистий колір, а також пряний аромат та смак підійде куркума.
Якщо хочеться пікантність, то приправляємо звичайним чорним перцем. Для більш глибокого смаку варто обрати суміш з різних видів перців. Також для гостринки у страві добре підійде часник.
Для цитрусового та пряного аромату беремо коріандр, а для яскравих та складних ноток – шафран. Паприка дасть червоний відтінок страві і злегка солодкий смак.
Якщо не хочеться купувати багато різних спецій та сумніваєтесь у своїй здатності їх компонувати, то варто зупинити вибір на готових сумішах спецій для плову. Вони зазвичай включають у себе частину згаданий спецій.
Тепер переходимо до того, як варити плов. Це смачна та ситна страва, якої вистачить для всієї родини.
Інгредієнти:
1. Моркву та цибулю нарізаємо на дрібні кубики, а часник – на крихітні шматочки. У каструлю чи казан з товстим дном наливаємо олію. Кидаємо туди часник. Коли з’явиться аромат, можна додати цибулю. Обсмажуємо десять хвилин, поки вона не стане золотавою. Перемішуємо, щоб не підгоріло.
2. Всипаємо моркву і готуємо ще хвилин десять.
3. У цей час філе нарізаємо на половинки і додаємо у казанок. Додаємо спеції і обсмажуємо, поки курка не стане рум’яною.
4. Рис промиваємо й переміщуємо до філе з овочами. Вливаємо воду і перемішуємо. Накриваємо кришкою і готуємо на тихому вогні близько 40 хвилин. За необхідності можна додати ще якісь спеції за смаком.
Вже з листопада в усіх офісах ЦНАП Дніпропетровщини можна оформити відстрочку від мобілізації. Подовжити її,…
Про це повідомляє голова облради Микола Лукашук. "Захворюваність на COVID-19 та ГРВІ продовжує знижуватись. Минулого…
Музей історії міста Кам’янське запрошує долучитися до заходів, присвячених Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.…
До різдвяних свят українцям варто очікувати підвищення цін на низку популярних продуктів. За словами експертів, здорожчання зумовлене сукупністю економічних факторів —…
1 листопада до Музею історії міста завітали справжні ентузіасти та палкі шанувальники української мови. "Навіть…
Українські музиканти MELOVIN і alyona alyona вперше заспівали разом — і результат цього творчого експерименту вже викликав бурхливу реакцію слухачів. Артисти…