Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ароматний плов з куркою

Плов – це смачна страва, яка походить з країн Середньої Азії. З часом він став звичним і для нашого краю. Зараз ледь не у кожної господині є свій власний рецепт плову.

Ключовим у приготуванні цієї страви є вибір спецій, адже саме вони можуть повністю змінити смак кінцевого продукту, навіть при використанні однакового набору інгредієнтів.

Як приготувати плов – спеції для смачної страви

Перед тим, як розглядати рецепти, зупинимось на спеціях. Класичним варіантом вважається зіра, однак деяким вона може здатися занадто нудною. На щастя, цей варіант не єдиний.

Так, можна взяти барбарис для фруктового аромату та легкої кислинки. Щоб надати рису яскравий золотистий колір, а також пряний аромат та смак підійде куркума.

Якщо хочеться пікантність, то приправляємо звичайним чорним перцем. Для більш глибокого смаку варто обрати суміш з різних видів перців. Також для гостринки у страві добре підійде часник.

Для цитрусового та пряного аромату беремо коріандр, а для яскравих та складних ноток – шафранПаприка дасть червоний відтінок страві і злегка солодкий смак.

Якщо не хочеться купувати багато різних спецій та сумніваєтесь у своїй здатності їх компонувати, то варто зупинити вибір на готових сумішах спецій для плову. Вони зазвичай включають у себе частину згаданий спецій.

Тепер переходимо до того, як варити плов. Це смачна та ситна страва, якої вистачить для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 600 грамів рису;
  • 800 мілілітрів води;
  • кілограм філе стегна;
  • дві цибулі;
  • дві морквини;
  • три зубчики часнику;
  • два лаврових листка;
  • чайну ложку куркуми;
  • чайну ложку солі;
  • чайну ложку кмину;
  • дрібку перцю чилі;
  • рослинну олію.
Приготування:

1. Моркву та цибулю нарізаємо на дрібні кубики, а часник – на крихітні шматочки. У каструлю чи казан з товстим дном наливаємо олію. Кидаємо туди часник. Коли з’явиться аромат, можна додати цибулю. Обсмажуємо десять хвилин, поки вона не стане золотавою. Перемішуємо, щоб не підгоріло.

2. Всипаємо моркву і готуємо ще хвилин десять.

3. У цей час філе нарізаємо на половинки і додаємо у казанок. Додаємо спеції і обсмажуємо, поки курка не стане рум’яною.

4. Рис промиваємо й переміщуємо до філе з овочами. Вливаємо воду і перемішуємо. Накриваємо кришкою і готуємо на тихому вогні близько 40 хвилин. За необхідності можна додати ще якісь спеції за смаком.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині літня жінка зламала стегно на даху п’ятиповерхового будинку

7 вересня у Павлограді на даху п’ятиповерхівки травмувалась 74-річна жінка. На місце приїхали медики. У…

5 години ago

З Днем танкових військ, кам’янчани!

Військових привітав мер Андрій Білоусов. "Сьогодні в Україні відзначається День танкових військ — свято тих,…

6 години ago

Волонтерка з Дніпропетровщини наживалася на продажу авто для військових

У Києві 47-річна уродженка Дніпропетровської області, представниця благодійного фонду, налагодила схему збуту машин, які завезли…

6 години ago

Мешканця Дніпропетровщини затримали при спробі втекти до Румунії

Біля кордону з Румунією спіймали чотирьох правопорушників. Під час переслідування чоловіки не реагували на вимоги…

7 години ago

На Дніпропетровщині чоловік обікрав перехожого у парку

У Павлограді поліцейські повідомили про підозру чоловіку за крадіжку мобільного телефону. Павлоградські поліцейські викрили 42-річного…

7 години ago

У Кам’янському відбулися Чемпіонат та Кубок міста зі спортивної акробатики

12 вересня на базі ДЮСШ №4 відбулися видовищні Чемпіонат та Кубок міста зі спортивної акробатики.…

8 години ago