Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ароматний плов з куркою

Плов – це смачна страва, яка походить з країн Середньої Азії. З часом він став звичним і для нашого краю. Зараз ледь не у кожної господині є свій власний рецепт плову.

Ключовим у приготуванні цієї страви є вибір спецій, адже саме вони можуть повністю змінити смак кінцевого продукту, навіть при використанні однакового набору інгредієнтів.

Як приготувати плов – спеції для смачної страви

Перед тим, як розглядати рецепти, зупинимось на спеціях. Класичним варіантом вважається зіра, однак деяким вона може здатися занадто нудною. На щастя, цей варіант не єдиний.

Так, можна взяти барбарис для фруктового аромату та легкої кислинки. Щоб надати рису яскравий золотистий колір, а також пряний аромат та смак підійде куркума.

Якщо хочеться пікантність, то приправляємо звичайним чорним перцем. Для більш глибокого смаку варто обрати суміш з різних видів перців. Також для гостринки у страві добре підійде часник.

Для цитрусового та пряного аромату беремо коріандр, а для яскравих та складних ноток – шафранПаприка дасть червоний відтінок страві і злегка солодкий смак.

Якщо не хочеться купувати багато різних спецій та сумніваєтесь у своїй здатності їх компонувати, то варто зупинити вибір на готових сумішах спецій для плову. Вони зазвичай включають у себе частину згаданий спецій.

Тепер переходимо до того, як варити плов. Це смачна та ситна страва, якої вистачить для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 600 грамів рису;
  • 800 мілілітрів води;
  • кілограм філе стегна;
  • дві цибулі;
  • дві морквини;
  • три зубчики часнику;
  • два лаврових листка;
  • чайну ложку куркуми;
  • чайну ложку солі;
  • чайну ложку кмину;
  • дрібку перцю чилі;
  • рослинну олію.
Приготування:

1. Моркву та цибулю нарізаємо на дрібні кубики, а часник – на крихітні шматочки. У каструлю чи казан з товстим дном наливаємо олію. Кидаємо туди часник. Коли з’явиться аромат, можна додати цибулю. Обсмажуємо десять хвилин, поки вона не стане золотавою. Перемішуємо, щоб не підгоріло.

2. Всипаємо моркву і готуємо ще хвилин десять.

3. У цей час філе нарізаємо на половинки і додаємо у казанок. Додаємо спеції і обсмажуємо, поки курка не стане рум’яною.

4. Рис промиваємо й переміщуємо до філе з овочами. Вливаємо воду і перемішуємо. Накриваємо кришкою і готуємо на тихому вогні близько 40 хвилин. За необхідності можна додати ще якісь спеції за смаком.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі посадовці ТЦК за гроші “списували” чоловіків за станом здоров’я

У Дніпрі три посадовці районного ТЦК одержували хабарі за безпідставне “списання” потенційних мобілізованих за станом…

24 хв. ago

На Дніпропетровщині продовжує зростати захворюваність на гострі кишкові інфекції

За минулий тиждень зареєстровано понад 3,5 тисячі випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій - зростання на…

53 хв. ago

Ніч у Кам’янському минула тихо

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "За повідомленням начальника ОВА, в області сили ППО…

1 годину ago

Вночі над Дніпропетровщиною збили 15 безпілотників

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "В області сили ППО знищили 15 безпілотників, повідомили…

1 годину ago

Гороскоп на 31 липня 2025 року

Овен 31 липня стане днем, коли вашу рішучість буде випробувано на міцність. Із самого ранку…

2 години ago

Конфлікт із загрозою вибуху: у Дніпрі чоловік погрожував гранатою людям

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку за незаконне поводження із вибуховим пристроєм. Зловмисник вчинив конфлікт…

2 години ago