Рецепт дня: Баклажани по-корейськи на зиму

Консервація свіжих овочів – це особливе задоволення. Хоча це може бути складним, результат того точно вартий. Дуже смачними виходять салати з баклажанів.

Цей пікантний салат буде зникати зі столу, а гості попросять рецепт.

Інгредієнти:

  • кілограм баклажанів;
  • 150 мілілітрів олії (рослинної);
  • чайну ложку солі;
  • 150 грамів солодкого перцю;
  • 150 грамів цибулі;
  • гострий перець;
  • 350 грамів моркви;
  • 100 грамів часнику;
  • петрушку;
  • 80 мілілітрів оцту (9%);
  • 50 грамів цукру;
  • 40 грамів приправи для корейської моркви.
Приготування:

1. Щоб приготувати баклажани на зиму, миємо їх і видаляємо все зайве. Далі нарізаємо на брусочки. Обсмажуємо їх на олії до золотистого і викладаємо на серветки, щоб прибрати зайвий жир. Посипаємо сіллю та відкладаємо.

2. Нарізаємо перець соломкою, а цибулю і перець гострий – півкільцями. Моркву натираємо, як для корейської. Часник під прес, дрібно рубаємо зелень.

3. Далі змішуємо все це разом, крім зелені. Додаємо цукор, оцет і приправу, знову перемішуємо і залишаємо на годину-дві. На цьому етапі всипаємо зелень.

4. Розкладаємо салат по банках. Вистачить трьох об’ємом півлітра. Між ними ділимо сік, який виділиться з овочів. Накриваємо кришками та стерилізуємо. Після закипання рідини в банці засікаємо 20 хвилин.

5. Закатуємо, перевертаємо і залишаємо укутаними до охолодження. Потім прибираємо на зберігання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *