Консервація свіжих овочів – це особливе задоволення. Хоча це може бути складним, результат того точно вартий. Дуже смачними виходять салати з баклажанів.
Цей пікантний салат буде зникати зі столу, а гості попросять рецепт.
Інгредієнти:
- кілограм баклажанів;
- 150 мілілітрів олії (рослинної);
- чайну ложку солі;
- 150 грамів солодкого перцю;
- 150 грамів цибулі;
- гострий перець;
- 350 грамів моркви;
- 100 грамів часнику;
- петрушку;
- 80 мілілітрів оцту (9%);
- 50 грамів цукру;
- 40 грамів приправи для корейської моркви.
1. Щоб приготувати баклажани на зиму, миємо їх і видаляємо все зайве. Далі нарізаємо на брусочки. Обсмажуємо їх на олії до золотистого і викладаємо на серветки, щоб прибрати зайвий жир. Посипаємо сіллю та відкладаємо.
2. Нарізаємо перець соломкою, а цибулю і перець гострий – півкільцями. Моркву натираємо, як для корейської. Часник під прес, дрібно рубаємо зелень.
3. Далі змішуємо все це разом, крім зелені. Додаємо цукор, оцет і приправу, знову перемішуємо і залишаємо на годину-дві. На цьому етапі всипаємо зелень.
4. Розкладаємо салат по банках. Вистачить трьох об’ємом півлітра. Між ними ділимо сік, який виділиться з овочів. Накриваємо кришками та стерилізуємо. Після закипання рідини в банці засікаємо 20 хвилин.
5. Закатуємо, перевертаємо і залишаємо укутаними до охолодження. Потім прибираємо на зберігання.