РБК-Україна розповідає про топ-5 продуктів, які найчастіше спричиняють харчові отруєння влітку і на що варто звернути увагу.
Сирі або недостатньо термічно оброблені яйця – джерело сальмонели. Особливо небезпечні домашні яйця, які зберігаються без холодильника. Омілети, заправки з жовтками, домашній майонез, все це потенційно небезпечно без належної обробки.
У спеку м’ясо псується дуже швидко. Куплені на стихійному ринку шашлик або сосиски, що пролежали кілька годин без холодильника, можуть спричинити серйозне отруєння. Навіть запаковане м’ясо в магазині може бути небезпечним, якщо порушувався температурний режим.
Салати типу “Олів’є”, “Шуба” чи з крабовими паличками – це бомба уповільненої дії в спеку. Майонез – ідеальне середовище для бактерій, які активізуються вже через 1-2 години поза холодильником. Такі страви варто готувати безпосередньо перед споживанням і не зберігати “на потім”.
Кефір, йогурт, сир, молоко – усе це швидко псується при найменшому порушенні умов зберігання. Особливо небезпечні домашні молочні продукти без пастеризації. Навіть охолоджені, вони мають обмежений термін придатності.
Кондитерські вироби з вершковим або білковим кремом легко вбирають бактерії, особливо якщо зберігаються не в холодильнику. Купувати їх краще у перевірених продавців і тільки з холодильної вітрини.
У спеку уникайте їжі “з вулиці”, ретельно мийте руки та овочі, перевіряйте терміни придатності.
До ювілею Театр ім. Лесі Українки оголосив конкурс малюнків для юних глядачів під назвою «Твій…
Навчальний заклад відвідав мер Андрій Білоусов. "Разом із заступницею начальника Дніпропетровської ОВА Іриною Грицай та…
Реклама онлайн казино сьогодні з’являється скрізь — від соцмереж до спортивних трансляцій. Одним кліком можна…
Інтерактивні завдання, поради правоохоронців і корисні знання – саме так відбувся урок для дітей у…
Український співак Віталій Козловський подарував друге життя одній із своїх найвідоміших пісень "Знаєш". Вперше вона прозвучала ще…
В Україні різко зросла кількість боргів за житлово-комунальні послуги. Станом на середину вересня 2025 року…