Рецепт дня: Ліниві хачапурі з сиром на сковороді

Ліниві хачапурі – це прекрасний і простий варіант, чим побалувати себе на сніданок. До того ж така страва є непоганим джерелом білка.

Сьогодні розглянемо, як швидко приготувати хачапурі на сковорідці.

Цей варіант розрахований на кілька порцій. Щоб приготувати ліниві хачапурі на кефірі, беремо:

  • 300 грамів сулугуні;
  • 200 мілілітрів кефіру;
  • дрібку солі;
  • чайну ложку цукру;
  • одне яйце;
  • столову ложку олії (рослинної);
  • 360 грамів борошна;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • дві столові ложки вершкового масла.
Приготування:

1. Для початку натираємо сир. Кефір наливаємо в миску і додаємо до нього сіль, цукор, олію та яйце. Просіваємо туди борошно з содою і замішуємо м’яке тісто.

2. Ділимо його на чотири частини та розкачуємо їх на товсті коржі. У центр них викладаємо сулугуні. Збираємо краї тіста до центру та защипуємо. Далі їх потрібно злегка приплюснути руками, формуючи круглі хачапурі, завтовшки близько 0,5 см.

3. Готуємо коржі під кришкою на повільному вогні по п’ять-шість хвилин з кожного боку. Наостанок змащуємо їх вершковим маслом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *