Рецепт дня: Пиріг із вишнею на кефірі

Літо – чудовий час, щоб приготувати смачний десерт із сезонними фруктами та ягодами. На щастя, є безліч ледачих рецептів, які дадуть змогу побалувати себе смаколиками без особливих зусиль.

Сьогодні розповімо, як приготувати шалений пиріг на кефірі з вишнею.

Щоб приготувати цей повітряний пиріг на кефірі, знадобиться всього кілька інгредієнтів. Більшість із них, найімовірніше, вже є на кухні.

Інгредієнти:

  • 500 мілілітрів кефіру;
  • 320 грамів борошна;
  • 200 грамів цукру;
  • три столові ложки рослинної олії;
  • чайну ложку соди;
  • 350 грамів вишні (замороженої або свіжої).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ягоди розморожуємо, якщо потрібно. Кефір треба заздалегідь дістати, щоб він встиг нагрітися до кімнатної температури.

1. Вливаємо кефір в миску, додаємо масло та цукор. Збиваємо вінчиком, поки цукор не розчиниться.

2. Частинами додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім додаємо соду. Тісто виходить густе.

3. Вистилаємо форму (діаметр 22 см) пергаментом, змащуємо вершковим маслом і вливаємо частину тіста. З ягід зливаємо сік і обсушуємо серветкою. За бажанням їх можна вмочити в кукурудзяний крохмаль, щоб він увібрав рідину.

4. Викладаємо половину вишні, вливаємо тісто, що залишилося, і прикрашаємо зверху ягодами. Випікати потрібно від 40 хвилин до години. Має з’явитися золотиста скоринка, але для вірності перевіряйте зубочисткою по центру пирога.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *