Літо – чудовий час, щоб приготувати смачний десерт із сезонними фруктами та ягодами. На щастя, є безліч ледачих рецептів, які дадуть змогу побалувати себе смаколиками без особливих зусиль.
Сьогодні розповімо, як приготувати шалений пиріг на кефірі з вишнею.
Щоб приготувати цей повітряний пиріг на кефірі, знадобиться всього кілька інгредієнтів. Більшість із них, найімовірніше, вже є на кухні.
Інгредієнти:
- 500 мілілітрів кефіру;
- 320 грамів борошна;
- 200 грамів цукру;
- три столові ложки рослинної олії;
- чайну ложку соди;
- 350 грамів вишні (замороженої або свіжої).
Приготування:
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ягоди розморожуємо, якщо потрібно. Кефір треба заздалегідь дістати, щоб він встиг нагрітися до кімнатної температури.
1. Вливаємо кефір в миску, додаємо масло та цукор. Збиваємо вінчиком, поки цукор не розчиниться.
2. Частинами додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім додаємо соду. Тісто виходить густе.
3. Вистилаємо форму (діаметр 22 см) пергаментом, змащуємо вершковим маслом і вливаємо частину тіста. З ягід зливаємо сік і обсушуємо серветкою. За бажанням їх можна вмочити в кукурудзяний крохмаль, щоб він увібрав рідину.
4. Викладаємо половину вишні, вливаємо тісто, що залишилося, і прикрашаємо зверху ягодами. Випікати потрібно від 40 хвилин до години. Має з’явитися золотиста скоринка, але для вірності перевіряйте зубочисткою по центру пирога.