Приготування страв із сезонних продуктів – це одне з найкращих рішень на кухні. Зараз у нас наповну йде сезон баклажанів, помідорів та інших овочів.
Сьогодні розглянемо, що можна приготувати з баклажанів нашвидкуруч.
Деякі страви з баклажанів більше підійдуть тим, хто любить експерименти. Цей салат якраз із таких.
Інгредієнти:
- один баклажан;
- один солодкий перець;
- дві цибулини;
- 150 грамів сливи;
- три столові ложки олії (рослинної);
- чайну ложку цукру;
- два зубчики часнику;
- зелень;
- сіль.
Приготування:
1. Миємо овочі, зелень і фрукти. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, а баклажан – тонкими четвертинками. Зі слив виймаємо кісточки та ріжемо їх на шматочки.
2. На двох ложках олії обсмажуємо цибулю до м’якості, але не залишаємо до рум’яності. Посипаємо цукром, перемішуємо і викладаємо в миску.
3. Баклажан обсмажуємо на одній ложці олії кілька хвилин, щоб він став м’якшим і змінив колір. Після цього перекладаємо до цибулі. Перець додаємо до овочів і солимо.
4. Сливи кілька хвилин смажимо на сухій сковорідці й також пересипаємо в ємність. Туди ж всипаємо рубану зелень і видавлюємо часник. Перемішуємо й охолоджуємо дві години в холодильнику.