Рецепт дня: Салат із баклажанів за 10 хвилин

Приготування страв із сезонних продуктів – це одне з найкращих рішень на кухні. Зараз у нас наповну йде сезон баклажанів, помідорів та інших овочів.

Сьогодні розглянемо, що можна приготувати з баклажанів нашвидкуруч.

Деякі страви з баклажанів більше підійдуть тим, хто любить експерименти. Цей салат якраз із таких.

Інгредієнти:

  • один баклажан;
  • один солодкий перець;
  • дві цибулини;
  • 150 грамів сливи;
  • три столові ложки олії (рослинної);
  • чайну ложку цукру;
  • два зубчики часнику;
  • зелень;
  • сіль.

Приготування:

1. Миємо овочі, зелень і фрукти. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, а баклажан – тонкими четвертинками. Зі слив виймаємо кісточки та ріжемо їх на шматочки.

2. На двох ложках олії обсмажуємо цибулю до м’якості, але не залишаємо до рум’яності. Посипаємо цукром, перемішуємо і викладаємо в миску.

3. Баклажан обсмажуємо на одній ложці олії кілька хвилин, щоб він став м’якшим і змінив колір. Після цього перекладаємо до цибулі. Перець додаємо до овочів і солимо.

4. Сливи кілька хвилин смажимо на сухій сковорідці й також пересипаємо в ємність. Туди ж всипаємо рубану зелень і видавлюємо часник. Перемішуємо й охолоджуємо дві години в холодильнику.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *