Молода картопля в липні-серпні вже дуже смачна, тому її сміливо можна варити, смажити і запікати. Найкраще, звісно, це робити в духовці – так вийде і смак поліпшити, і фігурі не нашкодити.
Такий рецепт чудово підходить для гурманів – коренеплід набуває незвичайного пікантного присмаку, прекрасно поєднується і з м’ясом, і з рибою.
Інгредієнти:
- півкілограма молодої картоплі;
- дві-три столові ложки рослинної олії;
- три столові ложки соєвого соусу;
- три столові ложки меду;
- зубчик часнику;
- столова ложка насіння кунжуту.
Приготування:
1. Бульби перед приготуванням потрібно ретельно промити і відкинути на друшляк.
2. Потім поставити на плиту широку сковороду, змащену олією, і розігріти її. Викласти картоплю й обсмажувати під кришкою 10 хвилин. Кожні п’ять хвилин потрібно струшувати сковороду, щоб скоринка утворювалася рівномірно.
3. В окремій ємності змішайте мед, подрібнений часник і соєвий соус. Картоплю викласти в ємність для запікання і, полив соусом, відправити в духовку ще на 10-15 хвилин. Періодично потрібно відкривати духовку і поливати соусом картоплю. Наприкінці приготування готову вечерю можна посипати кунжутом.