Рецепт дня: Запечена молода картопля в глазурі з часником

Молода картопля в липні-серпні вже дуже смачна, тому її сміливо можна варити, смажити і запікати. Найкраще, звісно, це робити в духовці – так вийде і смак поліпшити, і фігурі не нашкодити.

Такий рецепт чудово підходить для гурманів – коренеплід набуває незвичайного пікантного присмаку, прекрасно поєднується і з м’ясом, і з рибою.

Інгредієнти:

  • півкілограма молодої картоплі;
  • дві-три столові ложки рослинної олії;
  • три столові ложки соєвого соусу;
  • три столові ложки меду;
  • зубчик часнику;
  • столова ложка насіння кунжуту.

Приготування:

1. Бульби перед приготуванням потрібно ретельно промити і відкинути на друшляк.

2. Потім поставити на плиту широку сковороду, змащену олією, і розігріти її. Викласти картоплю й обсмажувати під кришкою 10 хвилин. Кожні п’ять хвилин потрібно струшувати сковороду, щоб скоринка утворювалася рівномірно.

3. В окремій ємності змішайте мед, подрібнений часник і соєвий соус. Картоплю викласти в ємність для запікання і, полив соусом, відправити в духовку ще на 10-15 хвилин. Періодично потрібно відкривати духовку і поливати соусом картоплю. Наприкінці приготування готову вечерю можна посипати кунжутом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *