Влітку, у сезон кабачків, усі українські господині намагаються готувати страви з цим овочем. Можна запікати кабачки в духовці, робити оладки з кабачків, а також варити, тушкувати і запікати сезонний овоч яким завгодно чином. Навіть намазка з кабачків стане чудовою закускою, якщо знати, як її готувати.
Така закуска готується всього за 20 хвилин, зате ви отримуєте ніжну і смачну страву, яку їстимуть навіть ті, хто ставиться до зеленого овоча вельми скептично.
Інгредієнти:
- по одній штуці ріпчастої цибулі, моркви і кабачка;
- два плавлених сирки;
- кріп, петрушка;
- 2-3 ст.л рослинної олії;
- сіль, перець.
Приготування:
1. Моркву потрібно помити, натерти на тертці. Кабачок помити й почистити, так само вчинити з цибулею. Обидва овочі нарізати дрібним кубиком.
2. На розігріту сковороду, змащену олією, викласти цибулю, обсмажувати до золотистого відтінку. Коли він з’явиться, викласти моркву, готувати 2 хвилини, потім кабачок, і смажити всі овочі разом 10 хвилин, попередньо посоливши і поперчивши їх.
3. У чашу блендера викласти сир і дрібно нарізану зелень. Додати остиглі овочі, перебити блендером, намазати закуску на хліб і подати до столу.