Ікра з баклажанів – це смачна літня страва, яку готують у багатьох країнах. Сьогодні розглянемо, як її роблять грузини. Ми підібрали цікавий рецепт.
Готується ця ікра з баклажанів швидко, а результат перевершує всі очікування. Завдяки зернам граната страва має дуже яскравий вигляд, а тому матиме гарний вигляд на святковому столі.
Інгредієнти:
- кілограм баклажанів;
- 50 мілілітрів гранатового соку;
- 300 грамів зерен граната;
- одну червону цибулю;
- три зубчики часнику;
- 50 грамів кінзи;
- 50 грамів кропу;
- 60 грамів волоських горіхів;
- три грами меленого коріандру;
- сім грамів солі;
- три грами чорного меленого перцю.
Приготування:
1. Духовку нагріваємо до 220 градусів. Баклажани миємо, обсушуємо і запікаємо до м’якості. На це піде до 20 хвилин.
2. Поки вони будуть остигати, чистимо і подрібнюємо цибулю з часником. Зелень дрібно рубаємо, а горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці та крупно нарізаємо.
3. Баклажани чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки, складаємо їх у миску. Туди ж додаємо часник, цибулю, зелень і горіхи. Приправляємо спеціями і гранатовим соком доводимо до потрібної консистенції.
4. Добре перемішану ікру перед подачею прикрашаємо зернами граната.