Рецепт дня: Малинове варення з імбиром та апельсином

Літо – ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного малинового варення неодмінно порадує будь-яку людину.

Як варити малинове варення з імбиром та апельсином – далі в матеріалі.  Це смачна і незвичайна консервація, яка чудово зігріє в холодний зимовий вечір.

Для приготування потрібно взяти:

  • кілограм малини;
  • 800 грамів цукру;
  • один апельсин (250 грамів);
  • 40 грамів кореня імбиру.

Приготування:

1. Ягоди перебираємо та очищаємо від листя і бруду. Апельсин потрібно вимити гарячою водою та обсушити.

2. Засипаємо половину малини та цукру в каструлю. Натираємо туди ж на дрібній тертці цедру і виживаємо весь сік апельсина.

3. Також натираємо і додаємо корінь імбиру. Зверху всипаємо решту ягід і цукор.

4. Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо повільний вогонь. Доводимо до кипіння, одразу вимикаємо і залишаємо на 30 хвилин. Повторюємо ще двічі, а на третій раз після закипання готуємо п’ять хвилин, прибираючи піну.

5. Розливаємо по банках, закриваємо кришками і перевертаємо. Залишаємо так до охолодження.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *