Літо – ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного малинового варення неодмінно порадує будь-яку людину.
Як варити малинове варення з імбиром та апельсином – далі в матеріалі. Це смачна і незвичайна консервація, яка чудово зігріє в холодний зимовий вечір.
Для приготування потрібно взяти:
- кілограм малини;
- 800 грамів цукру;
- один апельсин (250 грамів);
- 40 грамів кореня імбиру.
Приготування:
1. Ягоди перебираємо та очищаємо від листя і бруду. Апельсин потрібно вимити гарячою водою та обсушити.
2. Засипаємо половину малини та цукру в каструлю. Натираємо туди ж на дрібній тертці цедру і виживаємо весь сік апельсина.
3. Також натираємо і додаємо корінь імбиру. Зверху всипаємо решту ягід і цукор.
4. Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо повільний вогонь. Доводимо до кипіння, одразу вимикаємо і залишаємо на 30 хвилин. Повторюємо ще двічі, а на третій раз після закипання готуємо п’ять хвилин, прибираючи піну.
5. Розливаємо по банках, закриваємо кришками і перевертаємо. Залишаємо так до охолодження.