Квашені або мочені яблука – це дуже смачна закуска з великою користю для організму. Для приготування плоди заливають суслом і чекають бродіння. Готові фрукти на смак кисло-солодкі, з легкою хлібною ноткою, схожі на квас або сидр. При укусі вони здаються газованими і приємно тануть у роті. Ви можете змінювати пропорції цукру і солі, щоб зробити солодшу або солонішу страву.
Головна причина приготувати консервацію – її дивовижна користь. Як і всі квашені продукти, така закуска покращує травлення, нормалізує роботу кишківника і прискорює обмін речовин. Усі вітаміни в її складі навіть не перелічити, тому обов’язково приготуйте мочені яблука – рецепт не потребує особливих навичок чи дорогих продуктів.
Для квашення вибирайте пізні сорти з невеликими кисло-солодкими плодами. На шкірці не повинно бути тріщин. Солі можна класти менше, але не прибирати повністю, інакше фрукти не забродять.
На банку об’ємом три літри вам знадобляться:
- півтора кілограма яблук;
- півтора літра води;
- три столові ложки цукру;
- столова ложка меду;
- столова ложка солі.
Приготування:
1. Банку стерилізувати не треба. Щільно викладіть у ємність миті яблука.
2. У холодну воду додайте цукор, сіль і мед. Перемішуйте до розчинення. Повністю залийте рідиною яблука і прикрийте горлечко складеною в три шари марлею.
4. Залиште мочені яблука в банці кваситися щонайменше на місяць у прохолодне місце. Протягом цього часу рідина випаровуватиметься – доливайте маринад. Коли фрукти будуть готові, закрутіть кришкою і переставте в холодильник або льох.