Головна причина приготувати консервацію – її дивовижна користь. Як і всі квашені продукти, така закуска покращує травлення, нормалізує роботу кишківника і прискорює обмін речовин. Усі вітаміни в її складі навіть не перелічити, тому обов’язково приготуйте мочені яблука – рецепт не потребує особливих навичок чи дорогих продуктів.
Для квашення вибирайте пізні сорти з невеликими кисло-солодкими плодами. На шкірці не повинно бути тріщин. Солі можна класти менше, але не прибирати повністю, інакше фрукти не забродять.
На банку об’ємом три літри вам знадобляться:
Приготування:
1. Банку стерилізувати не треба. Щільно викладіть у ємність миті яблука.
2. У холодну воду додайте цукор, сіль і мед. Перемішуйте до розчинення. Повністю залийте рідиною яблука і прикрийте горлечко складеною в три шари марлею.
4. Залиште мочені яблука в банці кваситися щонайменше на місяць у прохолодне місце. Протягом цього часу рідина випаровуватиметься – доливайте маринад. Коли фрукти будуть готові, закрутіть кришкою і переставте в холодильник або льох.
Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині доповів голова обласної ради Микола Лукашук. "Захворюваність на ГРВІ в…
У Кам’янському вихідними відбулися чергові матчі чемпіонату міста з футзалу сезону 2025-2026 серед виробничих підприємств…
Унаслідок російського ракетного удару по Дніпру 1 грудня загинуло четверо людей. Про це повідомила Державна…
В місті налічуються десятки тисяч гаражів та металевих споруд, які розташовані на міській землі. Згідно…
Влітку Іван Люленов та Артем Домницький випустили спільний трек ШОВКОВИЦЯ, який завдяки простому звучанню став…
У грудні в Театрі ім. Лесі Українки починається найчарівніша пора — сезон новорічних казок. Той…