Цього року варто спробувати заготовити на зиму огірки в кетчупі чилі або з більш ніжним соусом. Така консервація виходить дуже смачною і незвичайною.
Ми підібрали простий рецепт, за допомогою якого можна приготувати пікантні та хрусткі огірки.
Ті, хто не любить гостре, також можуть приготувати огірки в кетчупі. Просто не потрібно брати пікантний соус.
На три літрові банки потрібно взяти:
- півтора кілограма огірків;
- півтора літра води;
- шість столових ложок кетчупу;
- три столові ложки оцту (9%);
- три столові ложки цукру;
- півтори столові ложки солі;
- шість зубчиків часнику;
- півтора листа хрону;
- три листки чорної смородини;
- шість парасольок кропу;
- дев’ять стебел петрушки;
- шість горошків запашного перцю.
1. Огірки попередньо замочуємо. У стерилізовані банки викладаємо кріп, хрін, смородинове листя, петрушку, часник і перець.
2. Щільно укладаємо огірки і заливаємо окропом. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10.
3. Зливаємо рідину в каструлю, додаємо кетчуп, цукор і сіль. Доводимо до кипіння і через хвилину вливаємо оцет. Добре перемішуємо і заливаємо маринадом огірки.
5. Закриваємо консервацію, перевертаємо верх дном і залишаємо так до охолодження. Хрусткі огірки в кетчупі – готові.