Рецепт дня: Хрусткі огірки в кетчупі

Цього року варто спробувати заготовити на зиму огірки в кетчупі чилі або з більш ніжним соусом. Така консервація виходить дуже смачною і незвичайною.

Ми підібрали простий рецепт, за допомогою якого можна приготувати пікантні та хрусткі огірки.

Ті, хто не любить гостре, також можуть приготувати огірки в кетчупі. Просто не потрібно брати пікантний соус.

На три літрові банки потрібно взяти:

  • півтора кілограма огірків;
  • півтора літра води;
  • шість столових ложок кетчупу;
  • три столові ложки оцту (9%);
  • три столові ложки цукру;
  • півтори столові ложки солі;
  • шість зубчиків часнику;
  • півтора листа хрону;
  • три листки чорної смородини;
  • шість парасольок кропу;
  • дев’ять стебел петрушки;
  • шість горошків запашного перцю.
Приготування:

1. Огірки попередньо замочуємо. У стерилізовані банки викладаємо кріп, хрін, смородинове листя, петрушку, часник і перець.

2. Щільно укладаємо огірки і заливаємо окропом. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10.

3. Зливаємо рідину в каструлю, додаємо кетчуп, цукор і сіль. Доводимо до кипіння і через хвилину вливаємо оцет. Добре перемішуємо і заливаємо маринадом огірки.

5. Закриваємо консервацію, перевертаємо верх дном і залишаємо так до охолодження. Хрусткі огірки в кетчупі – готові.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *