Соковита, ароматна і повністю натуральна тушонка – мрія будь-якого м’ясоїда. Страва з курки виходить більш дієтичною, ніж зі свинини, але не менш смачною та ароматною. Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити шикарну тушонку з курки.
Інгредієнти:
1. У велику каструлю викладаємо вимите куряче м’ясо, заливаємо водою на 3 см і доводимо до кипіння. Воду зливаємо, м’ясо миємо, знову викладаємо в каструлю. Додаємо моркву, розрізану навпіл, цибулину, надрізану хрест-навхрест, і корінь селери. Клопотенко каже, що якщо є запаси, можна додати петрушку і пастернак. Кидаємо в каструлю лавровий лист і два види перцю.
2. Заливаємо інгредієнти водою на 3 см вище за рівень м’яса, солимо, перемішуємо і пробуємо. Доводимо до кипіння, потім вмикаємо середній вогонь і варимо сорок хвилин без кришки.
3. Коли зазначений термін мине, дістаємо м’ясо з каструлі й відокремлюємо його від кісток, шкірки та хрящів. З каструлі дістаємо моркву, цибулю та селеру.
4. М’ясо повертаємо в каструлю і варимо ще 20 хвилин на середньому вогні. Наприкінці викладаємо курку з бульйоном за допомогою ополоника в простерилізовані банки, заливаючи до верху банки бульйоном. Коли тушонка з курки охолоне, прибираємо на зберігання.
Жодного міксера, вагів чи зайвої метушні — лише кілька простих рухів, і ароматний пиріг з золотистою скоринкою вже печеться…
Поліцейські Синельниківщини затримали чоловіка, причетного до вбивства знайомого. Під час побутового конфлікту підозрюваний наніс потерпілому…
У передмісті Дніпра, у місті Підгородне, виявили унікальну колекцію старовинних автомобілів. Місцеві жителі називають його…
18 жовтня у Дніпрі відбувся етап Дитячої ліги Дніпра з дзюдо серед юнаків та дівчат…
Про це повідомив віцепрезидент Національної федерації шашок України Леонід Бройтман. Стали відомі дати та місце проведення…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Звертаюся до Наглядової ради та голови правління «ДніпроАзот»…