Соковита, ароматна і повністю натуральна тушонка – мрія будь-якого м’ясоїда. Страва з курки виходить більш дієтичною, ніж зі свинини, але не менш смачною та ароматною. Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити шикарну тушонку з курки.
Інгредієнти:
1. У велику каструлю викладаємо вимите куряче м’ясо, заливаємо водою на 3 см і доводимо до кипіння. Воду зливаємо, м’ясо миємо, знову викладаємо в каструлю. Додаємо моркву, розрізану навпіл, цибулину, надрізану хрест-навхрест, і корінь селери. Клопотенко каже, що якщо є запаси, можна додати петрушку і пастернак. Кидаємо в каструлю лавровий лист і два види перцю.
2. Заливаємо інгредієнти водою на 3 см вище за рівень м’яса, солимо, перемішуємо і пробуємо. Доводимо до кипіння, потім вмикаємо середній вогонь і варимо сорок хвилин без кришки.
3. Коли зазначений термін мине, дістаємо м’ясо з каструлі й відокремлюємо його від кісток, шкірки та хрящів. З каструлі дістаємо моркву, цибулю та селеру.
4. М’ясо повертаємо в каструлю і варимо ще 20 хвилин на середньому вогні. Наприкінці викладаємо курку з бульйоном за допомогою ополоника в простерилізовані банки, заливаючи до верху банки бульйоном. Коли тушонка з курки охолоне, прибираємо на зберігання.
Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє: для проведення аварійно-відновлювальних робіт за адресою вул. О.Сокола,…
На багатьох святах присутній салат курка з ананасом - дивний на перший погляд дует, який…
У Дніпрі та області все частіше фіксують випадки, коли бойові гранати, що мали б залишатися…
Українська акторка Дарина Федина, яка знімалася у серіалі "Спіймати Кайдаша" у ролі Мелашки, вирішила змінити…
Новорічно-різдвяний період (Святки) здавна вважався часом магічних переходів, коли будь-яка дія мала вплив на долю…
Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "15 грудня 2024 року в бою поблизу населеного пункту…