Categories: Це цікаво

Секрет ідеального заморожування кавуна, щоб зберегти його смак і соковитість

Насолоджуватися соковитим літнім смаком кавуна можна навіть у холодну пору року. Варто знати, як правильно заморозити кавун, щоб він зберіг усю солодкість і аромат до наступного сезону.

РБК-Україна повідомляє про простий спосіб, який допоможе заморозити улюблений фрукт.

Як правильно заморозити

Заморожування кавуна дозволяє насолоджуватися його соковитим і солодким смаком навіть у холодну пору року. Але через високу вологість м’якоті важливо дотримуватися порад, щоб текстура і аромат залишалися максимально наближеними до свіжого продукту.

За даними сайту Eating well, потрібно обрати стиглий і солодкий кавун. Добре вимийте його під проточною водою.

Видаліть шкірку та насіння (якщо вони великі і помітні).

Наріжте м’якоть на кубики або кульки. Розмір шматочків визначає, як ви будете їх використовувати пізніше: для смузі краще великі кубики, для коктейлів – маленькі.

Щоб кавун не злипався в одному великому шматку:

  • викладіть нарізані шматочки на деко, застелене пергаментом
  • переконайтеся, що шматочки не торкаються одне одного
  • заморожуйте 2-3 години до повного затвердіння

Цей метод називають шоковим заморожуванням, і він допомагає зберегти форму та смак кавуна.

Після заморожування перекладіть шматочки кавуна в герметичні пакети або пластикові контейнери. Витисніть з пакетів повітря, щоб уникнути утворення крижаної кірки. Зберігайте кавун у морозильній камері при температурі -18°С або нижче.

Заморожений кавун можна зберігати до 8 місяців, але смак і текстура з часом трохи змінюються.

Чи варто розморожувати перед використання

За інформацією на сайті Simply recipes, після розморожування м’якоть кавуна стає більш водянистою, тому краще використовувати його прямо з морозилки.

Використовуйте заморожені шматочки замість льоду в коктейлях або лимонадах. Додавайте заморожений кавун у блендер для освіжаючого смузі або десерту.

Також можна насолоджуватись шматочками прямо з морозилки, як освіжаючий десерт.

Margaret

Recent Posts

Кришталева душа України: подорож з Кам’янського на Шацькі озера

Цією статтею ми продовжуємо цикл «Пізнаємо Україну», в якому розповідаємо про дивовижні місця та мальовничі…

8 хв. ago

У Кам’янському мобільний клас безпеки завітав у гості до дошкільнят

Правоохоронці продовжують навчати наймолодших мешканців міста правилам безпечної поведінки. Цього разу мобільний клас безпеки завітав…

8 хв. ago

Рецепт дня: Помідори у власному соку

Помідори у власному соку по-домашньому - справжнє гастрономічне задоволення. Заготівлю зручно застосовувати в кулінарії, наприклад,…

37 хв. ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське  з 10 по 17 вересня: Музей історії міста…

1 годину ago

Інформація про стан атмосферного повітря у Кам’янському

За результатами досліджень відокремленого структурного підрозділу Кам’янського міського відділу лабораторних досліджень державної установи «Дніпропетровський обласний…

1 годину ago

Монатік та Дорофєєва презентували спільний трек “If you know what I mean” (відео)

9 вересня Надя Дорофєєва знову презентувала дуетну музичну новинку вже з іншим артистом - Дмитром…

2 години ago