Помідори у власному соку по-домашньому – справжнє гастрономічне задоволення. Заготівлю зручно застосовувати в кулінарії, наприклад, для приготування домашнього соусу. А можна просто їсти томати як закуску і запивати маринадом із банки. Найсмачніша консервація виходить із домашніх овочів.
Ми розповіли, як зробити чудові помідори у власному соку – рецепт не вимагає особливих навичок і під силу кожному. Взимку ви обов’язково будете раді такому дарунку.
Для приготування краще брати овочі сорту сливка середнього розміру, які легко поміщаються в банку. Можна використовувати чері, але їх довго чистити. За бажанням процес можна спростити, взявши магазинний сік.
На банку об’ємом три літри знадобиться така кількість інгредієнтів:
- три з половиною кілограми томатів;
- три чайні ложки цукру;
- столова ложка солі;
- один лавровий лист;
- по п’ять горошин чорного і духмяного перцю.
Приготування:
1. Помідори потрібно ретельно обмити й перебрати. Потім оглянути кожен. Два кілограми найбільш пружних і якісних плодів відкладіть для консервації. З решти зробити томатний сік за допомогою блендера, м’ясорубки або соковижималки.
2. На овочах, з яких вийдуть помідори у власному соку, зробити надріз у формі хреста на гострому кінці. Скласти в глибокий посуд і на п’ять хвилин залити окропом. Потім дістати, остудити і зняти шкірку.
3. Сік влити в каструлю з товстим дном. Додати сіль, цукор, прокип’ятити. На дно банки покласти два види перцю і лавровий лист. Помістити томати. Залити гарячим соком і прикрити кришками.
5. Щоб помідори на зиму у власному соку були ще смачнішими, до банок можна додати шматочки солодкого або гострого перцю, зубчики часнику або листя базиліка. Ми публікуємо лише базовий рецепт, який можна урізноманітнити.
Помідори у власному соку без шкірки ніжніші та зручніші у застосуванні, але крок із чищенням можна пропустити.