Ацецилі – це простий і смачний грузинський салат, який легко можна повторити у себе вдома. Існують різні варіанти приготування цієї страви.
Ацецилі з курки виходить дуже ситним. Його варто сприймати як самодостатню страву, яку можна подавати на обід або вечерю.
Інгредієнти:
- 300 грамів копченої, відвареної або обсмаженої грудки;
- 100 грамів волоських горіхів;
- 30 грамів кінзи;
- 30 грамів зерен граната;
- один великий баклажан;
- один великий болгарський перець;
- одну цибулину;
- чверть перцю чилі;
- три зубчики часнику;
- столову ложку гранатового соусу;
- чайну ложку хмелі-сунелі;
- сіль;
- три столові ложки винного червоного оцту;
- чайну ложку аджики.
Приготування:
1. Болгарський перець і баклажан миємо, робимо кілька проколів і запікаємо в духовці 30 хвилин за 200 градусів. Овочі мають стати м’якими. Під час приготування їх потрібно буде перевернути.
2. У цей час чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця цибулю. До неї додаємо оцет, аджику й залишаємо на 10 хвилин, щоб промаринувалася.
3. Філе рвемо на тонкі та довгі волокна. Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими кільцями. Часник також потрібно почистити і дрібно нарубати.
4. Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Горіхи рубаємо ножем.
5. Коли овочі запечуться і злегка охолонуть, очищаємо їх від шкірки. Перець потрібно нарізати соломкою, а баклажан – розібрати на тонкі волокна.
6. Тепер збираємо страву. Змішуємо всі інгредієнти, крім зерен граната. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-20. Перед подачею прикрашаємо гранатом.