Рецепт дня: Консервовані баклажани, як гриби

Консервація свіжих овочів – це особливе задоволення. Хоча це може бути складним, результат того точно вартий. Дуже смачними виходять салати з баклажанів.

Баклажани на зиму як гриби – далі в матеріалі.

Це найпростіший рецепт баклажанів на зиму без стерилізації. Він дозволить насолоджуватися смачними овочами всю зиму.

Для приготування беремо:

  • кілограм баклажанів;
  • 850 мілілітрів води для розсолу;
  • півтори столової ложки оцту;
  • два зубчики часнику;
  • два лаврові листки;
  • 10 горошин перцю;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • чайну ложку солі без гірки.
Приготування:

1. Баклажани промиваємо і прибираємо зайве. Нарізаємо їх на кружечки, завтовшки до сантиметра. Ділимо їх на чотири частини або навпіл. Перекладаємо в миску, засипаємо двома столовими ложками солі, перемішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота.

2. Для маринаду в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, оцет, лаврушку і перець горошком за рецептом. Нагріваємо на сильному вогні до закипання. Варто спробувати маринад на випадок, якщо чогось не вистачає або хочеться додати.

3. У цей час баклажани заливаємо холодною водою і зливаємо. Це потрібно, щоб прибрати сіль і сік. Коли маринад закипить, додаємо половину баклажанів. Потім зменшуємо вогонь до середнього і готуємо 10 хвилин. Важливо не зварити їх у кашу. Поки готуються, очищений часник нарізаємо на великі шматочки.

4. Дістаємо першу партію шумівкою, доводимо маринад знову до кипіння і відварюємо інші баклажани.

5. Баклажани розкладаємо по стерилізованих банках. Додаємо туди часник і лавровий лист із розсолу. Заливаємо маринадом і закатуємо. Банки перевертаємо кришкою донизу і залишаємо остигати укутаними. Зберігаємо в холодильнику або погребі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *