Баклажани на зиму як гриби – далі в матеріалі.
Це найпростіший рецепт баклажанів на зиму без стерилізації. Він дозволить насолоджуватися смачними овочами всю зиму.
Для приготування беремо:
1. Баклажани промиваємо і прибираємо зайве. Нарізаємо їх на кружечки, завтовшки до сантиметра. Ділимо їх на чотири частини або навпіл. Перекладаємо в миску, засипаємо двома столовими ложками солі, перемішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота.
2. Для маринаду в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, оцет, лаврушку і перець горошком за рецептом. Нагріваємо на сильному вогні до закипання. Варто спробувати маринад на випадок, якщо чогось не вистачає або хочеться додати.
3. У цей час баклажани заливаємо холодною водою і зливаємо. Це потрібно, щоб прибрати сіль і сік. Коли маринад закипить, додаємо половину баклажанів. Потім зменшуємо вогонь до середнього і готуємо 10 хвилин. Важливо не зварити їх у кашу. Поки готуються, очищений часник нарізаємо на великі шматочки.
4. Дістаємо першу партію шумівкою, доводимо маринад знову до кипіння і відварюємо інші баклажани.
5. Баклажани розкладаємо по стерилізованих банках. Додаємо туди часник і лавровий лист із розсолу. Заливаємо маринадом і закатуємо. Банки перевертаємо кришкою донизу і залишаємо остигати укутаними. Зберігаємо в холодильнику або погребі.
У Кам’янському судитимуть 19-річного юнака, який за грошову винагороду підпалив автомобіль. Правоохоронці скерували до суду…
У Марганці медики "швидкої" врятували 58-річну жінку, співробітницю міськводоканалу, яка підсковзнулась та впала на мокрій…
Вранці у четвер, 30 жовтня, у Дніпрі на вулиці Незалежності, загорівся гараж. Про це повідомляє…
Напередодні Дня працівника соціальної сфери у театрі імені Лесі Українки відбулися урочистості. Від імені всієї…
У Кам’янському на стадіоні по проспекту Конституції 30 жовтня відбувся матч чемпіонату Дніпропетровської області ДЮФЛДО…
29-31 жовтня 2025 року відбулася XVII міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті». Заклади освіти Камʼянського…