Баклажани на зиму як гриби – далі в матеріалі.
Це найпростіший рецепт баклажанів на зиму без стерилізації. Він дозволить насолоджуватися смачними овочами всю зиму.
Для приготування беремо:
1. Баклажани промиваємо і прибираємо зайве. Нарізаємо їх на кружечки, завтовшки до сантиметра. Ділимо їх на чотири частини або навпіл. Перекладаємо в миску, засипаємо двома столовими ложками солі, перемішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота.
2. Для маринаду в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, оцет, лаврушку і перець горошком за рецептом. Нагріваємо на сильному вогні до закипання. Варто спробувати маринад на випадок, якщо чогось не вистачає або хочеться додати.
3. У цей час баклажани заливаємо холодною водою і зливаємо. Це потрібно, щоб прибрати сіль і сік. Коли маринад закипить, додаємо половину баклажанів. Потім зменшуємо вогонь до середнього і готуємо 10 хвилин. Важливо не зварити їх у кашу. Поки готуються, очищений часник нарізаємо на великі шматочки.
4. Дістаємо першу партію шумівкою, доводимо маринад знову до кипіння і відварюємо інші баклажани.
5. Баклажани розкладаємо по стерилізованих банках. Додаємо туди часник і лавровий лист із розсолу. Заливаємо маринадом і закатуємо. Банки перевертаємо кришкою донизу і залишаємо остигати укутаними. Зберігаємо в холодильнику або погребі.
Стримінговий сервіс Netflix показав офіційний трейлер кримінальної драми "Зрив" (The Rip) з Меттом Деймоном і Беном Аффлеком…
У Театрі ім. Лесі Українки - грандіозне повернення легендарної вистави! «Щороку перед Різдвом тато мав…
За пограбування жінки у Кам’янському поліцейські затримали раніше судимого чоловіка. Підозрюваний заволодів сумкою потерпілої, де…
У Дніпрі собака породи американський стафордширський тер’єр, за словами місцевих, гуляє без намордника та повідця.…
Під Дніпром на території Обухівки сталися масштабні пожежі, причиною якиї стало недбале ставлення людей до…
Перша олімпійська чемпіонка України Оксана Баюл поділилася інформацією з особистого життя. Прославлена фігуристка розлучається зі…