Баклажани на зиму як гриби – далі в матеріалі.
Це найпростіший рецепт баклажанів на зиму без стерилізації. Він дозволить насолоджуватися смачними овочами всю зиму.
Для приготування беремо:
1. Баклажани промиваємо і прибираємо зайве. Нарізаємо їх на кружечки, завтовшки до сантиметра. Ділимо їх на чотири частини або навпіл. Перекладаємо в миску, засипаємо двома столовими ложками солі, перемішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота.
2. Для маринаду в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, оцет, лаврушку і перець горошком за рецептом. Нагріваємо на сильному вогні до закипання. Варто спробувати маринад на випадок, якщо чогось не вистачає або хочеться додати.
3. У цей час баклажани заливаємо холодною водою і зливаємо. Це потрібно, щоб прибрати сіль і сік. Коли маринад закипить, додаємо половину баклажанів. Потім зменшуємо вогонь до середнього і готуємо 10 хвилин. Важливо не зварити їх у кашу. Поки готуються, очищений часник нарізаємо на великі шматочки.
4. Дістаємо першу партію шумівкою, доводимо маринад знову до кипіння і відварюємо інші баклажани.
5. Баклажани розкладаємо по стерилізованих банках. Додаємо туди часник і лавровий лист із розсолу. Заливаємо маринадом і закатуємо. Банки перевертаємо кришкою донизу і залишаємо остигати укутаними. Зберігаємо в холодильнику або погребі.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Для захисників з Кам’янського, які виконують бойові завдання…
Місцева мешканка вчинила хуліганські дії та завдала тяжких тілесних ушкоджень відвідувачу одного з закладів в…
У Дніпрі дві бригади "швидкої" рятували жінку, яка після падіння з висоти 3-го поверху опинилася…
Студія A24 представила перший трейлер фільму "Драма" - чорної комедії режисера Крістоффера Борґлі, відомого за стрічкою "Сценарій…
У Кривому Розі на зупинці в районі КРЕСу невідомі вандали розбили скло автобуса. Про це…
Два тижні залишилося до Нового року — четвертого в умовах повномасштабного російського вторгнення. 16 грудня…